Carré d’artistes gallerie… Așa se numește galeria la care pot fi găsite potretele în acril, semnate de pictorița Nicoleta Vacaru. Galeria se află chiar în centrul istoric al orașului Paris, pe strada 29 Rue Vieille du Temple.

„Am mai avut expoziții în Franța, în 2015 și 2016, în Nantes, Ancenis și Messac, însă lucrările au fost expuse atunci în vinării și restaurante. Aveam o colaborare cu un exportator de vinuri și pictasem etichetele pentru sticle. Așadar, o expoziție într-o galerie e cu totul altceva! Când mă plimbam pe străzile Parisului la acea vreme, puteam doar să visez la o expoziție într-o galerie. Mă bucur atât de mult că visul meu a devenit realitate.”

 

Expoziția la Carré d’artistes la galaria Le Marais a fost inaugurată la începutul lunii și va fi deschisă pentru public până în luna ianuarie. Ulterior, va fi schimbat locul,  iar porteretele Nicoletei vor putea fi admirate în una din cele 35 de filiale ale galeriei – astăzi o surpriză și pentru artistă.

„Mă bucur că administratorii galeriei m-au găsit pe Saatchiart și mi-au propus să colaborăm. La început, sincer vorbind, eram sceptică, deoarece nu am mai pictat într-un asemenea format, pe pânze de dimensiuni atât de mici, dar ei m-au încurajat și mi-au spus că, ulterior, voi avea la ei și expoziții în format mare. Le-am transmis 80 de lucrări și am pictat pe pânză de mărimile 13X13, 19X19, 25X25, 36X36. Nu știu ce anume au ales, dar presupun că le vor expune pe toate, prin rotație.”

Chipul femeii a reprezentat dintotdeauna laitmotivul creației Nicoletei. 

„ Am pictat un chip de femeie pe 13 planșe, suprafața totală ocupată de lucrare fiind de 120 cm pe 100”.

Nicoleta Vacaru are 30 de ani, este originară din Orhei, unde a făcut școala de pictură. A studiat arhitectura la UTM și a pictat etichete de autor pentru vinuri exportate în Franța. 4 picturi în acril și cafea ale artistei înfrumusețează vinul moldovenesc servit pe meleagurile lui Honore de Balzac.

Foto: diez.md
Sursa: ea.md