Anul acesta și organizatorii festivalului Art Labyrinth s-au confruntat cu probleme financiare, fiind nevoiți să facă fundrising pentru ca să poată să-și acopere cheltuielile pentru o nouă ediției a tradiționalului festival de vară.  Din păcate, acest lucru nu i-a salvat de necazurile financiare cu care se confruntă acum echipa.

Pe pagina de facebook, Art Labyrinth, menționează despre datoriile care depășesc suma de

 20.000 de lei și despre refuzul din partea Muzeului Zemstvei de a prelungi contractul pe care îl aveau cu instituția.

„Acum, că datoria noastră pentru chirie a depășit 20.000 de lei, administrația Muzeului Zemstvei refuză să prelungească contractul, iar ieri a oprit electricitatea. Ieri, am împrumutat suma de 10.000 de lei pentru a avea cel puțin ocazia de a organiza câteva concerte / expoziții și de a colecta suma rămasă prin vânzarea de bilete. Dar, după ce am plătit jumătate din datorie, administrația nu numai că a refuzat să ne conecteze energie electrică, ci și a închis spațiul până când vom plăti integral datoriile. Astăzi ușile sunt încuiate”, este specificat pe pagina de facebook a Art Labyrinth-ului.

Conducerea Art Labyrinth spune că e imposibil să colecteze suma necesară atât timp cât localul e blocat și ei nu au resurse proprii pe care le-ar putea investi. Aceștia au anunțat că se vor bucura de orice ajutor din partea celor care iubesc arta. „Contăm cu adevărat pe sprijinul dvs. Fără el, visul nostru va rămâne un vis.” Toți cei care doresc să dea o mână de ajutor, pot lăsa un mesaj pe pagina de facebook a localului.

sursa: diez.md