După ce a confecționat mărgele pentru toate fetele din cartier, a decis să își facă valiză și să își anunțe părinții că a fost acceptată la Universitatea de Arte “George Enescu” din Iasi. Lidia Puică de ceva timp prietenește cel mai bine cu acul și croșeta, din care cu ajutorul cărora ies LIDA ACCESORIES.

După absolvire ar fi putut să se angajeze și să aibă o stabilitate financiară comodă, dar intuiția de artistă a făcut-o să aleagă calea libertății și independenței, alegere pe care nu regretă, pentru că nu are limite, dead-lineuri sau șefi care să o ghideze.

La cofecționarea bijuteriilor, Lidia folosește mărgele,  pietre prețioase, dar se axează mai mult pe materiale textile. Recent a  aînceput să experimenteze cu firele de mătase și piele naturală.

Persoanele care achiziționează “Lida Accesories”  sunt  cel mai des  noncoformiste și conectate cu mediul natural. Deși a fost rugată să creeze aceeași bijuterie de două ori nu a reușit, pentru că fiecare creație este individuală și pe percursul lucrului îi vin idei noi, ba mai mult, reușește să se inspire de la persoana care plasează comanda.

Dacă ar fi să facă un calcul care este proporția dintre artă și muncă, în prezent raportul este 40 % artă și 60 % muncă. Ținând cont de tehnicile pe care le utilizeaza, unele bijuterii pot fi gata în două zile, iar altele chiar în câteva luni.

A ales să se lanseze pe piața din România pentru că acolo s-a format profesional și a găsit publicul țintă  pentru care să creeze. ”În România lucrurile se mișcă mai repede decât în Moldova, exista numeroase evenimente și târguri specializate, iar cel mai important este faptul că sunt școli de bijuterie care au scopul să educe noile generații.” afirmă Lidia.

De concurență nu îi este frică pentru că  detaliile și lucru migălos la fiecare accesoriu fac diferența.

Acum Lidia își vine accesoriile pe platforme online precum facebook,  etsy shopblogInstagram ,  însă pe viitor speră să își deschidă un mic atelier de confecționarea bijuteriilor și chiar un show room, unde își va putea întâlni clienții.

ASEARĂ ȘI-A LUAT MĂRGELE, IRINA GALBURA