Cea de-a patra ediție a festivalului Mai Dulce a reunit în centrul vechi al Chișinăului mii de oameni. Părinții au venit cu copiii lor să-și împlinească pofta de deserturi, care mai de care mai delicioase. Peste 40 de patisieri amatori au concurat anul acesta pentru a premiul Cireașa de pe tort.

Cireașa de pe tort

Unii au răscolit prin deserturile bunicilor, alții au venit cu rețete împrumutate din călătorii. Anul acesta, organizatorii de la K Lumea au introdus o nouă categorie în concursul patisierilor, cea de deserturi raw vegane.

În finală, a câștigat un tort Medovik (cu aluat pe bază de miere), gătit de Elena Țurcan la deserturi tradiționale, un cheescake cu nuci și caramelă, gătit de Mihaela Buza, a adunat cele mai multe aprecieri la deserturi internaționale și un desert cu chia, gătit de Irina Negară, la categoria raw vegane.

Juriul, format din 6 profesioniști, printre care parisierul Maria Macari, bucăatul șef Petru Scalețchi, Luminița Suveică, Directoarea Centrului de Sănătate Publică, bucătarul șef Sarah Labensky din SUA, Mircea Banu, patisier și autorul blogului desertologie.ro, Nicolle Birta, autoarea blogului Bistro Margot din România, au jurizat măiestria patisierilor amatori cu multă răbdare și și interes, dar recunosc că le-a venit greu să ia o decizie finală, bătălia la categoria deserturilor tradiționale dându-se între o babă de la nord și medovikul câștigător.

Ca în fiecare an, echipa noastră a decorat cele mai frumoase standuri ale festivalului.

Iar decorul evenimentului nostru a fost, ca de fiecare dată, o mare supriză pentru vizitatori. Vrem, pe această cale, să mulțumim echipei noastre decoratori creativi.

Totodată adresăm mari mulțumiri Marianei Perci, care s-a oferit să ne ajut cu câteva decoruri frumoase, în schimbul unei vorbe de laudă. Dacă vă doriți și voi așa un stand pentru vre-un eveniment, poftiți aici contactele  Marianei: https://www.facebook.com/MarianaPercic-Decor-1527950070835472/

În timp ce unii își împlineau pofta de dulce, alții făceau cumpărături de suvenire. Peste 100 de meșteșugari din Chișinău și-au expus lucările la Mai Dulce, decorându-și fiecare standul cât mai ingenios, sperând astfel să fie remarcați de organizatori și să fie premiați pentru asta.

Una dintre străzile festivalului a fost irecuperabil acaparată de Târgul Copiilor Cuminți, care au venit să vândă cărțile, jucăriile și hainele de care s-au plictisit. Astfel, cei mici au avut ocazia să învețe a negocia și să-și câștige singuri banii.

Invitatul special: Sarah Labensky

La cea de-a patra ediție MAI DULCE, datorită suportului oferit de Ambasada SUA, am avut onoarea să o cunoaștem pe bucătarul șef Sarah Labesnky. Autoare a peste 10 cărți de bucate, acum profesoară la o universitate din Corea, Sarah ne-a prezentat la teatrul gastronomic rețeta de pregătire a unui brownies. De asemenea, Sarah a organizat un concurs de decorat cupcakes și a fost membru al juriului în cadrul concursului CIREAȘA DE PE TORT.

Teatrul gastronomic

Vizitatorii festivalului au avut ocazia să asiste la un spectacol culinar. Mulțumim Nelly Macari, pentru minunatul Creme Brulee Au Chocolat , Rodica Dumbrăveanu pentru minunata Budincă înfloritare, Elena Madan și Marcel Varmari pentru super-deliciosul Tiramisu cu căpșune și piper și Irina Burduhos pentru minunata Mini Pavlova.

Muzică și activități antrenate

Ne-am afundat în dulcea copilărie datorită concursurilor organizate de partenerii noștri. Atmosfera festivalului a fost încinsă de fetele de la Kango Jumps, Funny Jumpersși Zumba.

Ne-am delectat cu ultima colecție de la Lia Fia și Lavielace și ne-am dezvoltat creativitatea și imaginația în atelierele cu activități antrenate și educative.

Apa Om a organizat un concurs de talente în care cei mici au putut să-și prezinte poeziile și cântecele pe care le cunosc.

Am avut parte de muzică live adusă cu drag de trupele Shelter și Live Beat.

Suporterii festivalului

Mai Dulce 2016 n-ar fi avut loc fără sponsorii noștri: Sucurile Rich și Zahărul Moș Zaharia. N-am fi avut

super-premiile și toate activitățile fără suportul partenerilor: Apa Om, Betty Ice, Lia Fia, Magazinul de

electronice UpGrade, USAID și Doxy Terra.Mulțumiri  Ambasadei SUA pentru prezența la festival

a bucătarului chef Sarah Labensky.

Un mare MULȚUMESC celor peste o sută de voluntari, care s-au dedicat în totalitate evenimentului nostru și echipei K Lumea din care fac parte Nata Albot, Viorica Nagacevschi, Irina Galbura, Irina Cerga, Elena Șuba, Angela Cerap, Cristina Cortac, Eliza Popa, Mihaela Galușca și Max Roșca. Totodată mulțumim fotografilor noștri Igor Vrabie și Dionisie Bulboceanu și echipei de la Media Show Production.

În urma acestui festival 10000 de lei au fost puși în pușculița Arterapia, care acum numără 45 mii lei pentru următoare secție de spital carea umrează să fie redecorată.

Aici puteți vedea întreaga galerie foto. Fotograf: Igor Vrabie.

 

Următoarea destinație pentru evenimente K Lumea este satul Cobusca Nouă, unde vă așteaptă o nouă ediție a Lavender Fest.