Pictează în fiecare zi câte o impresie în acuraelă. Datorită acestui fat, pe blogul său nu se așează praful niciodată. La fiecare schiță scrie câte o poveste. Se inspiră din tot ce se întâmplă în jurul ei. O sfeclă, leneș tăvălindu-se pe masă, sau un buchet de flori, o călătorie, un apus de soare la mare sau terrierul său cu un os în gură – toate o inspiră, la pictat și la scris. Maria Elena Sandovici, creatoarea blogului HAVE WATERCOLORS WILL TRAVEL,  este un suflet călător cu pensula în mână, profesoară, scriitoare, artistă și o preințesă auto-proclamată, îndrăgostită de călătorii, yoga, plaje și mâncare bună.
S-a născut la Bucuresti. A făcut școala și liceul german la Bucuresti, dar copil fiind a petrecut mult timp la New York, unde locuiau mai multe rude. La 19 ani, dupa bac a plecat și ea în State, să urmeze o facultate. A studiat științe politice la Arcadia University la Philadelphia, apoi a mai făcut un doctorat în științe politice la Binghamton University, în nordul statului NY. Când a terminat a decis să se mute undeva unde nu e frig și a acceptat un post de profesoara la Lamar University din Texas.

FOTOGRAF: CLAUDIA CURICI

Călatorește mult. Prin România revine de vreo doua ori pe an. Este autoarea unui roman, Dogs with Bagels, cu ilustrații create chiar de ea.
Mi-a fost întotdeauna frică să nu mor de foame ca artist. Cand am plecat la facultate în SUA, totul părea scump și complicat  și mi-am zis că ar fi bine sa îmi aleg o materie “serioasă”, povestește artista. Acum sunt profesoară de științe politice la Lamar University, o universitate publică din Texas.
Îmi place ce fac, îmi place ce face lumea și pe alte bloguri care mă inspiră. Cele ale prietenelor mele fotografe de la Amsterdam: Amsterdamming si Amsterdamian și Traveling Light Travel Blog al lui Colleen Friesen ar fi trei exemple. Îmi plac, în general, blogurile de călătorii sau cele despre mâncare.

FOTOGRAF: CLAUDIA CURICI

Sunt o “Self-proclaimed princess” – o fata care se proclamă singură prințesă. Eu cred ca toate ar trebui sa facem asta. Să ne privim cu proprii ochi că pe niște prințese, să ne tratăm pe noi înșine ca pe niste persoane de vază, delicate, deosebite și demne de tot felul de răsfățuri. Nu înseamna să devenim niște egoiste, niște alintate sau niște nesuferite. Dar ca femei moderne și independente e important să învățam că orice ne ofera sau nu ne ofera cei din jur, e important sa ne purtăm singure de grijă și, mai mult decât atât, să ne oferim mici (și mari) capricii și surprize.

Barcelona și București sunt cele doua orașe care îmi plac cel mai mult și de care îmi e mereu dor.
Îmi place la nebunie să gătesc și să mănânc lucruri bune făcute de alții! Toate personajele din cărțile mele sunt mâncăcioase și majoritatea gătesc.
În general, mâncarea care chiar mă cucerește este cea preparată din ingrediente locale, de sezon, unde totul e bio, proaspăt și preparat cu așa grijă ca gusturile ingredientelor chiar se simt, iar legumele sunt autentice și savuroase. De exemplu, roșiile din Romania!
Pentru a fi mai fericiți și mai împliniți, cred ar trebui să renunțăm la Cola, la produse chimizate și îndulcitori artificiali, în general. La prea mult televizor și la gelozie.
Acum scriu doua parte a primului meu roman (Dogs with Bagels) și e interesant pentru că unul din personajele principale, dupa 25 de ani petrecuți la New York se întoarce în Romania. Îmi place mult de tot să scriu povestea asta.
 A PICTAT UN INTERVIU CU UN OM FRUMOS, NATA ALBOT