Fotografa Eva Elena, care a făcut parte din juriul competiției de design vestimentar ”Mândria”  din cadrul festivalului ”Ia Mania” 2016, i-a oferit drept premiu căștigătoarei concursului, Vasilisa Chirilenco, un look book pentru colecția care i-a adus victoria.

”Colecția mi s-a părut foarte autentică, elementele decorative erau atât de subtile, dar în acelasi timp bine puse la punct. Textura lor și formele m-au inspirat să realizez acest shooting. Vroiam să gasesc un fundal minimalist, dar natural, ceva ce mi-ar aminti de liniile outfiturilor create de Vasilisa”, povestește Eva Elena.

Vă amintim că în vara lui 2016, în cadrul festivalului IA Mania, Vasilisa Chirilenco, absolventă a AMTAP, a căștigat locul I a concursului tinerilor designeri ”Mândria”. Eva Elena, a fost unul dintri membrii juriului și i-a oferit Vasilisei oportunitatea de a-și pune colecția în cea mai bună lumină.

Colecția conține 6 piese și a fost întitulată „FOLK LA GHETE”. Fiecare ornament redat în piesele colecției, fiecare piesă a fost lucrată și brodată manual de către Vasilisa,  inspirată fiind de costumul tradițional. Vasilisa a creat această colecție pentru examenul de licență susținut în vara lui 2016 la Facultatea de Design Vestimentar, AMTAP.

 Vă lăsăm mai jos descoperiți viziunea fotografei Eva Elena asupra colecției realizate de Vasilica Chirilenco.

Photo: Eva Elena

 Stylist: Marina Gaina
Model: Gabriela Filipciuc, Mandarin Models