A doua ediție a Festivalului Sănătății și Frumuseții din natură – Lavender Fest, se va desfășura pe 18 iunie, în satul Cobusca Nouă, raionul Anenii Noi, lângă un  imens lan de levănțică. Evenimentul începe la 13.00 și se va încheia în jurul orei 20.00

Evenimentul este susținut de concursul anual de proiecte, organizat de Ministerul Culturii, de Agenția Națională a Turismului și de Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova. Ministrul Culturii, Monica Babuc, s-a arătat și de această dată deschisă să susțină Lavender Fest, considerând acest festival demn de suportul oferit de instituția pe care o conduce.

Doina Nistor, Director al Proiectului de Competitivitate al USAID Moldova. ”În ultimii ani, în Moldova se atestă un bum al festivalurilor. Acestea sunt recunoscute în lumea întreagă drept cel mai eficient instrument pentru dezvoltarea orașelor, regiunilor, dar și pentru atragerea turiștilor. Sunt mai eficiente chiar și decât muzeele și nu necesită investiții mari de infrastructură. De aceea, anul acesta în cadrul Proiectului de Competitivitate al USAID Moldova susținem în jur de 15 evenimente care au potențial turistic, printre care și evenimentele Klumea: Lavander Fest, Ia Mania, Mai dulce etc. Vom facilita și un calendar anual al evenimentelor, astfel încât turiștii să-și poată planifica din timp participarea.”

 Activități

În Zona Conferință Despre Sănătate, vom putea asculta prezentări ale mai multor speakeri pe diverse teme de sănătate.

14.00 Veronica Kalcev,Aromoterapeută și Specialistă în nutriție, Centrul de Medicina Alternativa Veiany Utilitatea uleiului de levănțică în diverse probleme de sănătate
14.40 Artiom Tcaciov,Director Eat & Fit Ce ar trebui sa conțină o alimentație sănătoasă sau cum mânânci când faci mai puțină mișcare?
15.10 Lucia Berdos,BERD’s SPA Detox-ul și legătura cu procedurile SPA
16.10 Tamara Schiopu,Fondator Etno-Gastronomica Produsele eco autohtone de sezon și întrebuințarea lor
16.4 Iulia Avram,Specilialistă în Sculptoplastie Sculptoplastia sau cum să rămâi frumoasă cu anii
17.00 Nelea Rusu,Compania SODIMED Igiena corectă – baza unui corp sănătos
17.30 Victoria Ursu,Nutriționistă, Specialistă în Fitness, www.slăbesc.md şi VictoriaFitness Cele 5 obiceiuri pentru o viață echilibrată

Dacă vă interesează să lansați o afacere în domeniul agriculturii ecologice sau vă interesează mai multe informații în domeniul respectiv, Centrul E-Sănătate și Tamara Șchiopu, de la EtnoGastronomica, vă așteaptă la Tribuna Sănătății cu mai mulți invitați, producători locali și informații despre agricultura eco.

Zona Culinară, peste 60 de participanți vor servi bucate exclusiv vegetarienie, proaspete și din ingrediente de sezon. Jumătate din participanții din zona culinară sunt locuitori ai satului Cobusca Nouă, care cu mult entuziasm pregătesc bunătăți pentru vizitatatori.

Dar ce gust are mâncarea, dacă nu e servită lângă un vin bun? În premieră pentru evenimentele K Lumea, avem o Zona Wine Friendly, sub umbrela  WINE OF MOLDOVA, peste 10 producători locali de vinuri vor oferi produsele lor spre degustare, iar pictorița Nicoleta Vacaru va organiza între 14 și 18.00 un atelier de pictat cu vin la care doritoriii se pot înscrie.

 La Târgul de Artizanat, peste 70 de artiști vor prezenta  produsele lor, dar și micile colecții create special pentru Lavender Fest. O selecție variată de producători de cosmetice artizanale vă așteaptă să le cunoașteți și testați.

. .

În cadrul festivalului se va desfășura Art Lavanda, un concurs de artă inspirată din levănțică, în care s-au înregistrat peste 25 de participanți cu lucrările lor. Premiul mare este o tabletă oferită de Magazinul de Electronice Upgrade și sticle de vin oferite de productării locali.

 Din Inimă Branduri din Moldova adună câteva branduri pregătitecu oferta de vacanță.Veniți să susțineți producătorii locali.

În Zona Copiilor, cei mai mici vor putea picta, decupa, confecționa diverse obiecte, sări pe trambulină sau se da cu scrânciobul, anmatori cu dievrse jocuri.

 În Zona Spa, vizitatorii vor putea rezerva o sesiune express de masaj chiar în câmp de levănțică.

 Întreg lanul de levănțică se va transforma într-un studio foto, cu decoruri delicate și fotografi profesioniști (care vor fi gata să facă o ședință foto profesionistă contra unui  cost simbolic.)

 Muzică LIVE

Formatul muzical al festivalului presupune o atmosferă relaxată și meditativă, alternată cu câteva ateliere de yoga, conduse de Igor Babileov.

 14:00 – Corul Credo (de pe lângă MAI. Conducător și Dirijor Ludmila Prodan,

Spectacolul ecvestru, prezentat de către angajații Plutonului de Cavalerie a Batalionului 4 al Brigăzii de Patrulare a INP a IGP .Maiestru în sport Oxana Darii.

14:50 – Elite Quartet (Moldova)

15:55 – Art Labirint (Moldova)

16:55 – Trupa ANIMO (Moldova)

17:30 – Golan (România)

Formația Golan vine în premieră în Moldova cu un concert . Jolly Alon Hotel & Business Center vor fi gazdele invitaților noștri și vor primi cu maximă ospitalitate și profesionalism pe musafirii noștri.

COD FESTIMENTAR : ALL WHITE + UMBRELE + PLAPUME + HAINE MAI GROASE

 Transport

Satul Cobusca Nouă se află la o distanță de 35 km de Chișinău. Pentru cei care vor veni cu mașina și nu cunosc traseul, vor fi indicatoare de-a lungul drumului.

Pentru cei care nu au transport personal, se vor organiza microbuze speciale, din sectorul Botanica, de la stația terminus a troleibusului 22. Acestea vor începe să circule începând cu ora 10.00, la fiecare 30 de minute, iar seara, ultima rutăva porni la 23.00, din sat. Prețul unei călătorii este 25 lei într-o singură direcție.

 Bilete 

Puteți cumpăra bilete pe https://iticket.md/event/lavender-fest-2016/, de asemenea le veți putea procura la intrare. Pensionarii (la prezentarea carnetului de pensionar) și copii până la 12 ani intră GRATUIT .

 Organizatorii se adresează respectuos viziatorilor cu rugămintea de  A NU RUPE LEVĂNȚICA!, astfel lăsând loc de șansa organizării a unei noi ediții LAVENDER FEST la anul viitor.

 Cu hashtag-ul oficial #LavenderFest #klumea vizitatorii sunt încurajați să posteze imagini pe Instagram și FB, iar cele mai spectaculoase imagini vor fi răsplătite de organizatori cu suvenire K Lumea.