Pentru designerul Mihai Stamati iarna nu e un motiv de hibernare. Dimpotrivă, ne anunță că și cocorii pot să revină pe timp de iarnă în Moldova, dacă asta își dorește un artist.

Noua realizare a lui Mihai este un cuier pentru haine și se numește ”Cocor”.

”Ideea este mai veche. S-a născut acum doi ani și din mai multe schițe realizate la acestă temă, m-am axat anume pe acest model, ușor, aerian și cu o siluetă laconică, pe care îl asociez cu un cocostîrc.”, povestește designerul

 

 ”E un proiect realizat după ce un prieten fotograf (Igor Schimbător) m-a rugat să creez un cuier care sa îi „coloreze ” un pic atmosfera din studiou. Mi s-a părut interesantă solicitarea și am trecut la treabă. Acum îmi dau seama că a fost un imbold bun, pentru că e genul de obiect foarte necesar.”, mai povestește Mihai.

 ”Cocor” este compus din trei piese ușor montabile și demontabile, ceea ce îl face ușor de transportat, deci dacă vă îndrăgostiți de cocor și sunteți ți voi o pasăre călătoare, îl puteți lua cu voi peste tot. Datorită formei sale laconice și culorilor, Cocorul se poate integra în spații largi ca o piesă decorativă, dar în primul rând ca obiect funcțional.  Are 14 locuri de agățare a articolelor vestimentare, umbrele și genți.

Cuiele aranjate liniar, în partea de sus a cuierului (cinci de o parte și cinci de alta) pot susține 10 articole, iar mai jos sunt alte două cuie accesibile pentru copii, sau pot fi folosite pentru umbrele.

În vârful cuierului, în „clanț”, este prevăzută o canelură în care se pot agăța haine pe umerar, la fel și mai jos, în partea opusă. Greutatea maximă recomandată a articolelor agățate, nu ar trebui să depășească 15 kg.

 Din seria recentă sunt disponibile 4 cuiere în culori diferite, dar în total pînă în prezent au fost produse mai multe și acum pot fi întâlnite în cîteve case și birouri IT, atît în Moldova cât și în Romania.

” Mi-as dori sa le produc in serie, mai ales că din punct de vedere  tehnologic au fost bine puse la punct și o parte din operațiuni pot fi autiomatizate. Chiar și așa nu putem vorbi de o serie foarte mare, întrucît e un produs de atelier, la care se lucrează cu atenție și migală pînă în cele mai mici detalii.”, mai adaugă Mihai Stamati.

 Cuierele pot fi comandate pe pagina atelierului de Design Mihai Stamati, la magazinul online www.dizainar.ro, sau pe platforma www.etsy.com.

S-A BUCURAT DE VENIREA COCORILOR ÎN MOLDOVA, NATA ALBOT