Urzeală e un brand românesc de streetwear. E neaoș, fluieră și fredonează doine când se dă pe role.E urban, are skateboard dar și bunici la țară, iar un lucru știe sigur: că e musai să-ți cunoști trecutul și motivele.Urzeală înseamnă straie de oraș, imprimate cu motive inspirate din folclor, lucrate românește, purtate cu mândrie și respect. Defapt, Urzeală a început cu Oana Ivan și Cosmin Ionuț-Iluc (The Fly) în 2013, spre sfârșitul lunii iulie, din respect, datorie și iubire pentru bunicii și tradiții.

1. La “Podul de Flori”, oamenii vor afla de la mine ce înseamnă pentru noi să urzim cu folos.

2. Prima persoana că reia îi împărtășesc noile idei este, de obicei, Fly, deși el n-asculta mereu tot ce zic.

3.Cea mai mare învățătură pe care am primit-o în lucru cu tradițiile este că folclorul nu este anonim, ci colectiv.

4.Dacă ar fi să fac totalurile ultimului an din activitatea mea, cel mai mult mă bucură ca ni s-au alăturat oameni noi.

5. Cel mai frumos lucru cu care asociez sintagma Moldova este tricolorul românesc. Asta pentru ca a trebuit să punctez un lucru. De altfel, îmi sunt dragi toți oamenii de-aici, cu graiul lor frumos și inimile pline și dorința de viață neasemuită.

”Podul de Flori” este la a II ediție și reprezintă prima re-Unire a artiștilor contemporani, inspirați de tradiții, de pe ambele maluri ale Prutului. Pe data de 4-5 iulie, între orele 14:00 și 16:30, pe teritoriul festivalului “IA MANIA” 2015, va fi amenajat un spațiu special, unde spectatorii vor putea urmări discursurile de maxim 20 de minute ale invitaților noștri.

A URZIT, IRINA GALBURA.