Are înălțimea de 2, 5 m, este alb, pufos, are colți ascuțiți și este extrem de…… inofensiv.

Călătoria matinală cu metroul pentru mai mulți londonezi a fost puternic perturbată ieri, când un urs polar a intrat în vagon și a făcut alături de ei o plimbare cu metroul.  

bear

Animalul a coborât marți dimineața în metroul londonez, băgând în sperieți călătorii. În scurt timp însă lumea și-a dat seama că e vorba despre o păpușă și au îmbânzit fiara cu selfiuri care mai de care. 

bear5

bear1

bear2

bear4

bear6

Ursul a fost trimis în metrou cu un scop cât se poate de pragmatic, ca să facă zarvă. Apoi evenimentul a devenit știre. Uite așa, printr-o metodă deloc banală și deloc costisitoare , compania de producție  Sky Atlantic și-a asigurat publicitatea pentru lansarea noului serial Fortitude, care vă apărea în curând pe ecrane. Acțiunea peliculei se desfășoară la Polul Nord, unde o crimă cutremură viața liniștită a comunității.

În procesul de producere a păpușii nu a avut de suferit nici un urs. Confecționarea acesteia a durat câteva luni. Pentru reconstituirea ursului polar au fost utilizate peste 60 de materiale, printre care lut, poliuretan și latex. Scheletul a fost îmbrăcat în blană artificială. În interiorul ursului s-au aflat doi actori-păpușari care timp de o săptămână au repetat mișcările ursului până la o sincronizare pefectă.

K Lumea nu cunoaște mărimea onorariului perceput de omul care a venit cu ideea, dar cert e că acesta își merită toți banii.