Ce înseamnă un dar recomandat de K Lumea?  Un cadou cu care sigur nu veți da greș, dacă îl veți oferi unui om care are o slăbiciune pentru Moldova și tradiții.  De ce? Pentru că oricare ar fi alegerea voastră, fie că e pentru 8 martie, zi de naștere sau Paști,  se va potrivi în orice context și la orice ocazie. Mai mult, toate aceste daruri poartă în ele spiritul celor două maluri de Prut, fiind create de artiști din Moldova și România. Un alt detaliu important este că acest spirit este atins cu bun gust și fără exces. Odată cumpărate, aceste daruri vor aduce o bucurie atât beneficiarului, cât și artistului care astfel primește susținere pentru tot ce e produs acasă.

1. UN TABLOU CU O MÂNDRĂ PRIMĂVĂRATICĂ, SEMNAT DE MIHAI UNGUREANU

În luna aprilie Mihai Ungureanu va expune Mândrele din noul său proiect la Chișinău . Acum artistul este în plin proces de creație și doar rețelele de socializare ne mai permit să tragem cu ochiul în atelierul său din Italia. La ora actuală colecția Mândra, maci și spicul de grâu numără 9 tablouri. Oricare dintre ele poate deveni un cadou frumos pentru un suflet care freamătă în fața cuvântului ”dor”.

MIHAI UNGUREANU – MÂNDRA, MACI ȘI SPICUL DE GRÂU, PIESA XI

2. O TRAISTĂ BRODATĂ MANUAL DE LA DOMNICA

Domnica Răileanu nu se mai oprește din brodat. Traiste, păpuși, poșete, huse, inimioare. Domnica brodează de toate. Oriunde ar ajunge toate aceste cruciulițe, ele devin ambasadoare ale culturii noastre. Dați-le o șansă să își îndeplinească misiunea.

TRAISTĂ BRODATĂ MANUAL, DE LA DOMNICA

3. BIJUTERII MODERNE, BRODATE CU SEMNE TRADIȚIONALE, DE LA MIHAELA IVANA

Bijuteriile create de Mihaela Ivana par să fie cadoul perfect pentru cineva care vrea să poarte accesorii, dar nu din acelea care te orbesc cu sclipirea sau mărimea lor.  Brodate chiar de către artistă, cu semne tradiționale românești, pandativele, inelele, cerceii,  marcă Mihaela Ivana  sunt atât de diferite, fermecăatoare și discrete, încât îți vei dori să le ai pe toatete. Mai nou artista a creat și un inel de logodnă, după modelul celui din Frozen.

BIJUTERII DE LA MIHAELA IVANA

4. UN TRICOU FAIN DE LA MÂNDRA CHIC

Un tricou personalizat este întotdeauna un cadou fain. Darămite un tricou fain de la Mândra Chic. Expresii celebre, citate, inventate, brodate, combinate cu dantele și pânze țesute…aceste tricouri niciodată nu vor fi în plus în garderobă. Modele disponibile atât pentru femei cât și pentru bărbați.

TRICOURI FAINE, DE LA MÂNDRA CHIC

5. O POȘETĂ CU DOR DE ROMÂNESC DE LA IUTTA

Din piele, pe bej, roșu sau gri, cu semne tradiționale românești, discret utilizate pe genți și poșete așa încât să poată fi integrate în orice ținută. Acum, pe lângă genți și poșete, Iutta mai oferă mănuși și încălțăminte.

ACCESORII DIN PIELE, IUTTA

6. O BLUZĂ DE LA VALENTINA VIDRAȘCU

Cu greu veți găsi o femeie care să nu-și dorească măcar o bluză de la designerul basarabean Valentina Vidrașcu. Cea din imagine face parte din noua colecție.  E suficient să ajungi în unul din show-roomurile creatoarei ca să vă alegeți cadourile preferate pe câțiva ani înainte. Mai multe detalii puteți găsi aici:  PAGINA OFICIALĂ

ValentinaVidrascu_TheQueenM_06

BLUZĂ DIN COLECȚIA NOUĂ BY VALENTINA VIDRAȘCU

7. UN PALTON DE PRIMĂVARĂ DE LA SOULMATES

Atât fetele din imagine, cât și paltoanele pe care le poartă ne plac  foarte tare. Vreți să vă găsiți sufletul pereche în această primăvară? Alegeți un palton cu influențe etno de la Soulmates.

PALTOANE DE LA SOULMATES

8. O LELIȚĂ DE LA LILETA

Păpușile au fost și vor rămâne cel mai frumos dar pentru fete. Iar Leliețele în costume națioanale, indiscutabil sunt un cadou perfect pentru orice ocazie. Lileta are păpuși frumoase și foarte fin lucrate. Mai nou, acestea poartă ie cu mândrie.

PĂPUȘILE ”LELIȚA” ÎMBRĂCATE ÎN IE, DE LA LILETA

9. KITUL DE PRIM AJUTOR

Pentru cine visează să aibă o ie unică, pentru cine vrea un cadou special și nu știți cum să-i ghiciți așteptările, poftiți Kitul de prim ajutor pentru coaserea unei ii. Pe www.perpetualicons.com găsiți culori, ornamente și modele din diverse zone ale României.

ioana2

KITUL DE PRIM AJUTOR PENTRU COASEREA UNEI II

10. O TRAISTĂ DE LA MARA WOMAN 

Mara Woman are nu doar traiste. Femeile din Scoreni fac de toate: pături, ciorapi, fulare, iar multe dintre ele au imprimeuri etno utilizate dozat și cu bun gust. Mara Woman este un proiect social, care oferă un loc de muncă unor mame și neveste care în alte condiții ar fi plecat la muncă în străinătate. Cadoul făcut de voi poate contribui la rămânerea mamelor lângă puii lor.

CREAȚII TRICOTATE DE LA MARA WOMAN

11. UN HANORAC URZEALA

Urzeala, brandul de la București, care scoate maiouri, hanorace și alte ținute urbane, are  câteva modele noi interesante. Băieții pot primi hanoracul cu fluiere, fetele cu stea. Sau invers. Deci unisex.

HANORACE DE LA URZEALA

12. COSMETICE ARTIZANALE DE LA ALINA’S HANDMADE COSMETICS

Un cadou pe care nu ai cum să nu-l apreciezi. Alina, stă în Cipru. Acolo vrăjește creme, seruri, balsamuri și unguente artizanale. Noi vă recomandăm să luați de toate câte puțin, de probă. Să încercați neapărat șampoanele uscate și mai ales să cereți o porție dublă de parfum ”Dragostea din tei”.

COSMETICE ARTIZANALE DE LA ALINA’S HADMANDE COSMETICS

13. CIZME DE GUMĂ DE LA OLDCOM

Când vine vorba de cadouri, K Lumea tot timpul vă va încuraja să cumpărați totul de acasă. Din motive binecunoscute. Unul fiind că prin acest gest, contribuiți la păstrarea unui loc de muncă. Iar încălțămintea de la Old Com nu este doar drăguță și ieftină. Este produsă în Moldova și asta nu poate să nu bucure.

CIZME DE GUMĂ CU IMPRIMEURI ETNO DE LA OLD COM

14. O GEANTĂ DE LA SAVATIE BAȘTOVOI

Când dați de Savatie  ca să cumpărați una dintre gențile sale deocheate, să-i cereți nepărat să fie pictată. În așa fel vă veți alege cu un moder rar, în care meșterul nu doar a lucrat cu pielea, ci și cu pensula.  Iar cele pictate pe geantă neapărat vor avea o poveste. Poșeta de mai jos, ne place în mod deosebit.

O POȘETA PICTATĂ DE LA RUCODELIE SB

15. PĂPUȘI DE LA LUCIA ROȘCA

Când apuci să vezi creațiile Luciei Roșca ai impresia că autoarea acestora trăiește într-un basm continuu. Păpușile pe care le creează Lucia cu propriile mâini sunt atât de delicate și magice, încât vă veți dori să puteți să stați de vorbă cu ele ca să le aflați secrete. Păpușile ne plac la orice vârstă. Dar mai ales când le primim atunci copilăria ni se pare atât de departe.

PĂPUȘI DE LA LUCIA ROȘCA

16. CIOCOLATĂ  ARTIZANALĂ DE LA AMARAWIA BY RODICA DUMBRĂVEANU

Rodica Dumbrăveanu are un suflet de om bun. Și asta se simte în tot ce face. Iar ciocolatele sale, cu rodie, nuci, miere și condimente nu te vor face pentru nici o secundă să te simți vinovat că ai golit într-o suflare o cutie de dulciuri. Le ambalează frumos, mai atașează și o carte poștală cu mândra lui Mihai Ungureanu și nu uită să împacheteze și o bucățică din sufletul său.

17. CREAȚII JULIA ALLERT

Julia,este un designer din Moldova ale cărei creații sunt definite prin stofe bune și moi, multe culori și bineînețeles semnătura unică a creatoarei . Hainele Iuliei ascund în ele atâta voiciune și zâmbet, încât chiar și în cea mai ploioasă zi, purtând ceva de la Julia, veți simți cum soarele vă urmărește. În magazinul Julia Allert veți găsi ceva cu imprimeuri etno. Vă rugăm să nu treceți pe lâng poșetele în formă de teckel.

ȚINUTĂ DE PRIMĂVARĂ DE LA JULIA ALLERT

18. O GEANTĂ DE LA BOOKLETTA 

Rusanda Cojocaru, creatoarea Bookletta se bucură ca un copil de fiecare geantă promotoare de carte pe care o dă pe mâini bune. Astfel, asigurându-se că a înrolat încă un ambasador al lecturilor în armata sa. Trebuie să aveți răbdare, să cercetați modele și culorile disponibile. Și dacă nimic nu vă face din ochi, puteți rugă creatoarea să vă creeze o bookletta exact pe gustul și după modelul vostru.

GEANTĂ BOOKLETTA

19. SET DE CĂRȚI SCRISE DE MOLDOVENCE 

Ați simțit și voi că s-a întâmplat o mică revoluție literară Moldova? Într-un an au apărut concomitent mai multe cărți, scrise de basarabence: poezii, proză, fabule, thrillere, romane erotice. Ce-ar fi un set de Paralele de Vica Demici și Zina Zen, Grădinarul din Rai de Viorica nagacevschi, Fabule moderne de Tatiana Țîbuleac, Camașa lui de Augustina Șiman, Regina Nopții de Lilia Calancea sau It’s Complicated de Zina Zen  să înnobileze biblioteca omului pentru care căutați un cadou?

20.  HAINE CREATE CU DRAGOSTE DE  LIA FIA

De cadouri în această perioadă ar trebui să se bucure nu doar fetițele mari, ci și cele mici. Iar dacă aveți nevoia să impresionați o mică prințesă, ținutele Lia Fia, la set cu o păpușă creată de ei și cu abonamentul la Clubul Micilor Designeri, inițiat de Lia Fia, va fi un cadou pe care prințesa îl va aprecia cu un pupic pe obraz. Garantăm.

Și dacă persoana voastră dragă le are pe toate cele enumerate mai sus, nu vă putem recomanda decât să o impresionați cu un buchet mare și frumos de lalele (fără celofan). Nu, mai bine un câmp de lalele. Ba nu, mai bine multe câmpuri de lalele. Muzeul florilor din Keukenhof, Olanda,  își deschide expoziția de flori vii din 20 martie și până pe pe 17 mai.  Dacă nu în acest an, acest cadou trebuie să-l oferiți omului vostru drag neapărat, măcar o dată în viață .

KEUKENHOF, OLANDA. EXPOZIȚIA DE FLORI ESTE DESCHISĂ ÎNTRE 20 MARTIE ȘI 17 MAI, 2015

 A SCOTOCIT PRIN DORINȚE, FĂCÂND ACEST TOP, NATA ALBOT