Echipa Soulmates trâmbițează de zile bune venirea unei noi colecții. Ce ne pregătesc cele 3 fete? La ce au lucrat iarna aceasta? Aflați mai jos cu ce vă puteți pricopsi în această primăvară. Totodată o cunoaștem pe cea care a ales să fie mireasă într-o ținută creată de Soulmates și inspirată din portul tradițional.

Admiratorii Soulmates pot în această primăvară se aleagă unul din cele 6 paltoane din noua colecție. Fetele speră să le scoată în vânzare până pe 8 martie. În câteva zile vor apărea și poze din sesiunea foto, proaspăt realizată cu fotograful Victoria Prada. Și în această colecție, inspirația Soulmates rămâne portul popular, dar și formele moderne caracteristice perioadei în care trăim. Așa că dacă vi se face dor de ceva tradițional, dar deloc demodat, trageți cu ochiul prin paltoane și căutați Soulmates pe FB.

SOULMATES ÎN TIMPUL SESIUNII FOTO PENTRU NOUA COLECȚIE DE PALTOANE DE PRIMĂVARĂ

Iar acum să o cunoaștem pe mireasa Soulmates. Ea se numește Ana Jitari și este sora unei colege de facultate a celor din echipa de creație. Deși designerițele nu se cunoșteau prea bine cu viitoarea mireasă, aceasta li s-a încredințat în totalitate.

”Nu aveam intenția de a comanda o rochie de la Soulmates.Totul s-a schimbat când am văzut pe facebook lookbook-ul noii colecții. Vroiam să intru în posesia tuturor rochiilor din aceasta colecție, așa de tare mi-au plăcut. În special, am pus ochiul pe rochia albă, cu un friz brodat în partea de jos. Am mers la prezentarea oficială care a avut loc la cafeneaua “Propaganda”. Acolo alegerea mea a fost deja de neclintit”, povestește Ana Jitari.

MIREASA SOULMATES: ANA JITARI, ALĂTURI SOȚUL SĂU STAS VELINICER

 Rochia aleasă de Ana pentru cununia religioasă este una din creațiile prezentate de Soulmates la concursul Mândria, din cadrul festivalului Ia Mania 2014. Ceea ce au mai adăugat creatoarele pentru a finisa ținuta este cardiganul alb.

ANA JITARI, MIREASA SOULMATES

A fost păstrată marama ca element al portului național, dar și pentru că rochia a fost îmbrăcată în timpul unei ceremonii religioase. Cel mai mult rochia a fost apreciată de tatăl miresei, preot și artist plastic.  I-a căzut tronc la inimă alegerea fiicei  pentru că  este modernă, proporționată, cu broderie manuala care e  “cât sare-n borș” și nu este nici prea dezgolită, transparenta sau prea scurtă.

ANA JITARI, MIREASA SOULMATES

Chiar daca Soulmates nu sunt adepte ale rochiei de mireasă clasice, acestea consideră că  pentru toate este un loc sub soare. Și fiecare are dreptul la libera alegere. În viziunea lor, cel mai important într-o tinută, iar cea a miresei nu face excepție, este simplețea și armonia.

” Eram în căutarea ținutei pentru cununia religioasă. Apreciez  mult alegerea mireselor care оptează pentru costum popular și consider un dezgust rochiile mireselor cu volane, care au invadat piața noastră  în ultimii 10-20 de ani,” spune mireasa Ana Jitari.

ANA JITARI, MIREASA SOULMATES

Mirelui i-a plăcut foarte mult alegerea Anei,  “я в восторге!” – a exclamat Stas.  Nu a rămas deoparte nici el. La costumul lui clasic fetele au asortat un papion brodat, marcă “Soulmates. La ceremonie au fost doar rudele și prietenii cei mai apropiați. Mireasa spune că au avut o reacție pozitivă, au fost mirați, unii nici nu și-au închipuit că e posibilă o astfel de tratare a rochiei de nuntă.

MIREASA SOULMATES: ANA JITARI, ALĂTURI SOȚUL SĂU STAS VELINICER

Soulmates recunosc că sunt dispuse să lucreze pentru  o colecție întreagă de rochii doar pentru mirese, cu atât mai mult că este un domeniu de explorare destul de vast. Vor face asta  doar în momentul în care vor găsi tesătura perfectă . Sunt sigure însă de câteva lucruri: ceea ce va defini colecția lor de rochii de mirese va fi sobrietatea formei, pe de-o parte, iar pe de altă parte abundența broderiei, deoarece tehnicile de broderie dau posibilități variate de decorare, iar aceasta face ca arta populara să fie un izvor nesecat de inspirație.

MIREASA SOULMATES: ANA JITARI, ALĂTURI SOȚUL SĂU STAS VELINICER

NATA ALBOT

PRELUAREA INTEGRALĂ A ACESTUI ARTICOL ESTE RESTRICȚIONATĂ DE AUTORII ACESTUI BLOG. REPUBLICAREA ESTE POSIBILĂ DOAR PRIN PUBLICAREA A MAXIM 100 DE SEMNE ȘI UTILIZAREA LINKULUI DIRECT CĂTRE ARTICOLUL DE PE BLOGUL KLUMEA.EU