Lorina Rusu este creatoarea bijuteriilor din lut polimeric care au înebunit toată lumea de pe la noi. La început a fost o simplă curiozitate, apoi pasiune, ca într-un final lucru cu lutul polimeric să devină activitatea de bază a Lorinei. Atunci când vine vorba de inspirație, autoarea bijuteriilor se lasă dusă de imaginație, iar uneori îți vine să îi mânânci creațiile.

1. La “PODUL DE FLORI”, oamenii vor afla de la mine despre cum e să introduci o nouă tendință în orice ținută tradițională, în același timp nemodificând aspectul acesteia per ansamblu.

2. Prima persoana căreia îi împărtășesc  noile idei este…Nu prea împărtășesc ideile, deoarece de la idee până la rezultat mai este mult de lucru. Lutul polimeric fiind un material maleabil, permite multe manipulări și schimbări de forme și texturi. Deseori ceea ce rezultă este spontan și adus de muză .

 3.Cea mai mare învățătură pe care am primit-o în lucru cu tradițiile este că exista excepții de la regulă.

4.Dacă ar fi să fac totalurile ultimului an din activitatea mea, cel mai mult mă bucură faptul că pot crea în continuare lucrări inedite, ce mereu își găsesc loc pe gâtul, urechile sau mâinile cuiva care apreciază ceea ce fac. Nu încerc să schimb lumea, ci să dezvolt simtul gustului rafinat, demonstrând că detaliile și acuratețea contează enorm.

5.Cel mai frumos lucru cu care asociez sintagma Moldova este cuvântul dor. Ori de câte ori sunt plecată din țară, simt că mă urmărește. Mi-e dor de mirosurile de aici, care se asociază cu copilăria; mi-e dor de amintiri, sentimente și gânduri.

”Podul de Flori” este la a II ediție și reprezintă prima re-Unire a artiștilor contemporani, inspirați de tradiții, de pe ambele maluri ale Prutului. Pe data de 4-5 iulie, între orele 14:00- 16:30, pe teritoriul festivalului “IA MANIA” 2015, va fi amenajat un spațiu special, unde spectatorii vor putea urmări discursurile de maxim 20 de minute ale invitaților noștri. 

ASEARĂ ȘI-A LUAT CERCEI, IRINA GALBURA.