La  concursul “MÂNDRIA” Victoria Popa și Victoria Heghea au hotărât să fuzioneze cunoștințele și energia într-un proiect experimental de creare a ținutelor pret-a-porter cu aplicarea elementelor bogate de decor executate în tehnică de lasetă.

Laseta este o tehnică specifică folclorului românesc de odinioară, una din cele mai complexe tipuri de lucrări handmade care chiar a căpătat o recunoaștere internațională sub denumire specifică “romanian point lacet”. În acest stil de croșetare 100% manuală sunt folosite 2 instrumente – croșeta (cârligul cu

În concursul “Mândria” a fost contopit specificul brandului “Lavielace” care ține de lucrul minuțios la cele mai mici detalii de decor ce pot fi realizate doar manual și caracteristicile brandului “Partikular” , ce creează ținte pentru femei. Rezultatul culminat va fi prezentarea colecției “Ornatica” în care stofele naturale, culoarea albă predominantă, stilul aerat al ținutelor pentru doamne vor fi  îmbogățite cu compoziții tematice de decor realizate în lasetă.

Inspirația în procesul de lucru le-a venit fetelor din  folclorul și tradițiile pur românești – darurile din zestrea tinerilor: perne, cearșafuri, prosoape, rochia miresei, cufărul familiei, fețele de masă.

“Credem că Pierre Balmai este un exemplu bun, care merită a fi considerat ca idol în domeniul model fiindcă romantismul, eleganța, estetica, lucrul manual combinat cu ținute sofisticate sunt elemente specifice ale vestimentației acestui creator.”

DESIGNERUL PIERRE BALMAIN

“Din punctul nostru de vedere în Moldova sunt mai multe personalități puternice care le putem aprecia pentru stilul vestimentar, însă noi credem că stilista Olga Malikova se evidențiază cu un gust deosebit de bun.”

STILISTA OLGA MALIKOVA

A ÎNVĂȚAT TEHNICA LASETA, IRINA GALBURA.