Probabil ați auzit deja, că venim vara aceasta cu o noutate parfumată. Se numește Lavender Fest și vrem să devină un prilej frumos pentru voi să mai lăsați televizoarele și rețelele de socializare, să intrați în contact cu natura vie, aerul de câmp, aroma de levănțică înflorită și să mai uitați de griji, nevoi, miliarde furate și alegeri  fără prea mari alternative. Pentru că deși toate acestea ne afectează mult, în realitate, viața ne demonstrează că nimic nu poate fi soluționat fără o minte trează și o sănătate de fier.

Am ales drept cuib de leagăn pentru grijile noastre câmpul de levănțică din satul Cobusca Nouă,  din Anenii Noi, la 37 km de Chișinău. Este o plantație mare, frumoasă și bine îngrijită de Alexandru Cotorobai și cei circa 100 de angajați ai întreprinderii ”AROMA”, care de ani de zile se ocupă de cultivarea plantelor oleaginoase . Nu ne-a fost ușor să-l convingem pe Domnul Cotorobai să creadă în ideea noastră. Poate el nici acum nu este foarte încrezut de succesul ideeii. Noi sperăm că, datorită vouă și nouă,acest festival va prinde rădăcini printre plantele de levănțică și va deveni în timp un prilej frumos de a adăuga și violetul la culorile tursitice ale țării noastre.

DE CE LAVENDER FEST?

Pentru că avem multă imaginație și căutăm ce să facem cu ea. Avem multe câmpii de levănțică,  agricultori care au nevoie de noi, o poftă nebună să mai spargem niște tipare, dorința de a fi cu toții mai sănătoși și, mai ales, avem  același vis : să ne facem țara mai văzută și mai vizitată datorită acestor evenimente.

CUM MĂ ÎMBRAC?

În alb. Ca să nu te topești de căldură și ca să iasă frumos în poze. Și pentru că te rugăm noi foarte mult să respecți ținuta vestimentară ca să faci parte din gașcă.

CUM AJUNG ACOLO CU MAȘINA MEA?

Traseul este extrem de simplu. O luați  în direcția Aeroportului Chișinău,  apoi  spre Anenii Noi. Circulați cu viteză regulamentară, altfel inevitabil vă amendează poliția rutieră , a cărei patrulă circulă permanent pe acest traseu. Noi vom avea grijă să lăsăm minim 5 indicatoare pe drumul spre câmp.Fiți pe pace, nu vă veți pierde.

CUM AJUNG ACOLO DACĂ NU AM MAȘINĂ?

Cei care în ziua evenimentului vor să ajungă la festival, dar nu au mașină, vor putea lua minibusul oferit de Calatoriimd.com din sectorul Botanica, de la stația terminus a troleibuzului 22. Acestea vor începe să circule începând cu ora 12.00, la fiecare 20 de minute.Prețul unei călătorii este 25 lei într-o singură direcție.Mai multe detalii la tel :067264453 079406249

CE AVEM ÎN PROGRAM?

 1. Ofertă vastă de uleiuri locale:  din levănțică, isop, mărar, fenicul
 2. Vânzare de buchete de levănțică, săculețe cu levănțică, coronițe din levănțică, ba chiar și traiste frumoase de la Lia Fia.  
 3. Miere de levănțică,  petale de trandafir uscate, dulceață de trandafir, petale de tradafir zaharisite , boabe de armurariu 
 4. Cobusca fiind o localitate tradițională pentru țesutul covoarelor, avem câteva gospodine gata să scoată la vânzare câteva scoarțe.
 5. Peste 30 de participanți  cu gastronomie sănătoasă. Nu carne, nu bere. Vom avea o zonă oenologică unde veți putea găsi vin răcoritor de la MIMI, dar și sangria.
 6. Peste 50 de artizani cu suvenire tematice

 7. Târg de cosmetice artizanale și bio

 8. Concursul ”ART LAVANDA” în care veți putea admira peste 30 de lucrări inspirate de levănțică, create de artiștii noștri.
 9. De la 13.30 la 18.00 –  program de seminare motivaționale și ateliere gastronomice cu oameni care trăiesc și se alimentează sănătos. Printre ei: Petru Scalețchi cu rețeta de înghețată de levănțică, Rodica Dumbrăveanu cu un cheesecake de levănțică, Corina Dascălu cu biscuiți de levănțică – toate în cadrul atelierelor gastronomice. Iar Margareta Apostu, Liliana Botnaru, Lucia Gavriliță, Elena Perepeolkina , Diana Laur și Alec Blenche (România) vor povesti în 20 de minute fiecare despre experiențele lor de sănătate care le-au schimbat viața.

 10. Servicii de masaj în câmp de levănțică. Avem la ora actuală înscriși peste 10 specialiști care vor veni cu servicii de masaj contra cost.

 11. Decor special amenajat în câmpul de levănțică pentru sesiuni foto de familie. Fotografi disponibili să ofere 5 poze profesionale contra unui preț simbolic de 100 lei. La ora actuală, fotografii care s-au înscris să vă facă cele mai frumoase poze în câmp sunt: Ellene Mocrii, Victr Rotari, Ion Pleș și Eduard Bâzgu/

 12. Animație pentru copii. Activități de tot felul de pentru toate gusturile, contra cost și gratuite.

 13. Prezentare de modă „Mame și Fiice de la Lia Fia.

  LIA FIA

 14. Concert de muzică clasică în aer liber cu: Elite Quartet, Art Labyrinth, Maria Kionig, Brain Band, Livica Știrbu-Socolov, Corul Cantabile, soprana Aglaia Mudrea vine din Italia, Chisinau Youth Orchestra. Spectacolul se va încheia cu o premieră absolută, noul proiect masculin a lui Ion Brătescu ”Bravissimo”.

FORMULAR PENTRU CEI CARE PRODUC SAU GĂTESC MÂNCARE SĂNĂTOASĂ:http://bit.ly/1AqdB9c

FORMULAR PENTRU CEI CU ARTIZANAT SAU COMERȚ TEMATIC:http://bit.ly/1F7xnTt

FORMULAR PENTRU ORGANIZARE ACTIVITĂȚI ȘI ATELIERE PENTRU COPII: http://bit.ly/1AHTXpC

FORMULAR PENTRU ARTIȘTII  ȘI ARTIZANII CARE VOR SĂ PARTICIPE LA CONCURSUL ”ART LAVANDA” http://bit.ly/1HAWMbw

O  SĂ AVEȚI SUFICIENTĂ UMBRĂ?

Asta ne întreabă toată lumea. Și bineînțeles că acest subiect ne îngrijorează în mod special. Noi vom încerca din răsputeri pe lângă apă, electricitate și toalete să aducem în câmp și multă umbră. Dar vă încurajăm insistent să vă îmbrăcați cât mai lejer, în haine din stofe naturale, să luați cu voi o plapumă și o umbrelă, dacă o aveți

CÂȚI BANI TREBUIE SĂ AM CU MINE?

În primul rând grăbește-te să cumperi bilete! Numărul lor este limitat. Acum sunt la preț de 250 lei/persoană și 450 lei/2 persoane. De luni, 15 iunie biletele se vor scumpi: 300 lei/ persoană și 550 lei/ 2 persoane. Biletele pot fi cumpărate pe: Iticket.md sau la tel: 069015019

Înarmează-te cu bani pentru a face o sesiune foto (100 lei), un masaj (100-150 lei), mâncare și băuturi răcoritoare pentru toată ziua (200 -300 lei) și bani de cadouri și suvenire.

Evenimentul este preconizat să se încheie  la ora 21.00

A SCRIS NATA ALBOT, ÎNDRĂGOSTITĂ DE LEVĂNȚICA DIN MOLDOVA ȘI GATA SĂ RĂSPUNDĂ LA ORICE ÎNTREBĂRI, ÎN AFARĂ DE CELE LA CARE DEJA A RĂSPUNS.