Care este cel mai frumos anotimp al Chișinăului?  Toamna? Vara?  Poate iarna? Noi zicem că orașul nostru este cel mai frumos în luna Mai. Când coroanele copacilor încep să coloreze cerul în verde, când totul e în floare, iar orașul pare să fie rupt dintr-un basm. Și pentru că anume în această lună putem să ne reîndrăgostim de capitala noastră, al treilea an la rând îi aducem un muLțumesc și o îmbrățișare Mai Dulce – Festivalul Tradițiilor Dulci.

teaser_mai_dulce 24

Anul acesta amatorii de dulcișor își dau întâlnire pe 24 mai, începând cu ora 11.00, tot acolo, în intersecția străzilor Veronica Micle cu Vlaicu Pârcălab.

De data aceasta am ales să împărțim profitul festivalului cu proiectul ”Arterapia” pe care K Lumea îl va iniția în curând, invitând artiști, pictori și designeri grafici să-și folosească talentul pentru a decora spațiile spitalelor de copii din Chișinău. Vom apela la cei care vor dori să facă asta voluntar, iar banii îi vom cheltuți pe materiale și rechizite de decor.

SCHIMBARE SPECTACULOASĂ LA FAȚĂ A UNUI SPITAL PENTRU COPII

Acest articol, postat pe klumea.eu ceva timp în urmă, a inspirat multă lume bună, așa încât ne-am gândit că ar fi o idee grozavă să dăm curs inspirației și să facem un proiect K Lumea și la Chișinău. Avem deja câteva spitale dornice să ne deschidă ușile. Avem și câțiva artiști și entuziaști gata să se implice. Ne lipsesc doar resursele pentru a achiziționa toate cele necesare.

Pentru organizarea festivalului Mai Dulce avem de acoperit și un buget de cheltuieli:  decor, bannere, chirie echipamente, logistică, remunerare echipă. Toate adună o sumă destul de bună. La ora actuală ne bucurăm enorm că Zahăr 5 Inimioare vin cu prima susținere de sponsor pentru Mai Dulce și cauza noastră de binefacere. Și Lia Fia  se altură inițiativei noastre, venind ca de obicei, cu idei ingenioase de accesorii și activități. Dacă vă place festivalul nostru și vreți ca acesta să continuie, să se dezvolte, să aducă în Chișinău o sărbătoare unică și gustoasă, oferiți-ne susținerea voastră. Noi vom avea grijă să ne dezmierdăm sponsorii și partenerii cum știm noi mai bine.

Deocamdată însă urmează informații utile pentru toți cei care vor să se implice în evenimentul nostru.

Tărgul nostru de gastronomie este unic. Doar la Mai Dulce veți găsi o varietate atât de mare de deserturi tradiționale locale, dar  și venite din alte culturi. Anul trecut am avut peste 50 de participanți cu gastronomie. Pentru a încuraja gătitul acasă și mai ales păstrarea tradițiilor, avem concursul ”Cireașa de pe tort” - un trofeu oferit celor mai talentate gospodine de deserturi tradiționale locale și internaționale.

1.APASĂ AICI PENTRU FORMULAR DE ÎNSCRIERE PENTRU BUCĂTARI ȘI GOSPODINE

Pe 24 mai aveți o frumoasă ocazie să vă împrospătați garderoba cu broșe, papioane și alte accesorii create de artizanii noștri.

2. APASĂ AICI AICI FORMULAR DE ÎNSCRIERE PENTRU ARTIZANI

FOTO: ELLEN MOCRII

Dacă sunteți capabili și doriți să animați un atelier, vă invităm cu drag. Fie că vreți să prezentați o rețetă la teatrul gastronomic, fie un atelier de citit poveștile lui IOn Creangă copiilor, fie un atelier de meșteșugărit.

3. APASĂ AICI FORMULAR DE ÎNSCRIERE PENTRU ORGANIZAREA UNEI ACTIVITĂȚI (ATELIER PENTRU COPII, ÎMPLETIT COSIȚE, TRABULINE, TOBOGANE, ETC)

La prima sa ediție Târgul Copiilor Cuminți s-a dovedit a fi destul de popular. Copiii sunt încurajați la sfârșit de an școlar să facă ordine în dulap și să selecteze jucăriile, hainele și cărțile păstrate cu grijă, dar de care nu mai au nevoie. Este o ocazie unică să le dați posibilitatea copiilor voștri să-și câștige primii bani, să învețe să comunice cu străinii, să negocieze, să-și promoveze marfa.

4. APASĂ AICI PENTRU FORMULAR DE ÎNSCRIERE LA TÂRGUL COPIILOR CUMINȚI

Dacă în perioada aprilie-iulie simțiți că aveți mai mult timp liber și credeți că ați putea să ne fiți utili în fotografie, decor, logistică, vânzări și negocieri cu sponsorii, PR și marketing, amenajare, curățenie, vă invităm în echipa voluntarilor noștri. Puteți acumula experiență unică, vă garantăm noi prieteni și  distrație de neuitat împreună alături de echipa noastră. 

5. APASĂ AICI PENTRU FORMULAR DE ÎNSCRIERE ÎN ECHIPA VOLUNTARILOR

În speranța că, citind acest articol, veți dori să-l partajați cu prietenii voștri, vă mulțumim pentru receptivitate și vă așteptăm la Mai Dulce. Dacă doriți să fiți sponsor al evenimentului nostru  sau vreți colaborare frumoasă vă rugăm să ne scrieți la klumeaevents@gmail.com

Biletele pentru festival vor fi vândute online începând cu 1 mai, 2015.

VIORICA NAGACEVSCHI ȘI NATA ALBOT, ORGANIZATORI K LUMEA

SCRIS CU MULT OPTIMISM, NATA ALBOT, ORGANIZATOR ”MAI DULCE”