Fiți gata să vă mușcați buza de jos. Și faceți urgent curățenie printre cutiile de încălțăminte din dulap. Nu de alta, dar în curând s-ar putea să aveți nevoie de spațiu în elp. Iutta, brandul cu Dor de Românesc, pe care l-am descoperit și îndrăgit în vara lui 2014 grație festivalului IA MANIA, nu se mai poate mulțumi doar cu bucuria pe care o aduce clientelor posesoare de genți și poșete brodate cu ornamente tradiționale românești. La început lunii februarie, echipa de la Iutta a participat  la târgul internațional Global Destination for Shoes and Accessories din Düsseldorf,unde a venit cu o supriză frumoasă.

Acest târg este unul dintre cele mai cunoscute evenimente din domeniu în Europa.  Creatorii de încălțăminte și accesorii caută să rupă un stand expozițional pentru a-și prezenta creațiile. Pentru Iutta participarea la acest eveniment a fost o adevărată provocare. Nu era suficient doar să-și aducă gențile la expoziție. Atelierul și-a dorit un produs nou și un stand cu totul deosebit. Noi zicem că le-a ieșit de minune.

Ca să-și suprindă clientele fidele,  dar și pe cei care abia descopereau prima dată Iutta la Dusseldorf, atelierul a lansat în premieră și o linie urbană de pantofi din piele, brodați cu motive tradiționale.

Pentru a fi lansate cum merită la Dusseldrof, noile creațiile au beneficiat de un decor inedit, inspirat de măreția lui Brancusi și Eminescu.

Prima colecție Iutta de încălțăminte se remarcă prin variații de design și culori ce oferă o interpretare modernistă simbolurilor folclorice românești. Botilioni, pantofi clasici pe toc, cizme, pantofi tip Oxford, în nuanțe gri, bej sau bordo, s-au combinat perfect cu ornamentele românești tradiționale, aducându-le în ținuta zilnică.

“Acest eveniment international a fost o șansă de a valorifica simbolurile ce ne caracterizeaza cultura românească și ne inspiră permanent”,  a declarata Nicoleta Chirica, autoarea brandului Iutta și sufletul dorurilor Românești.

Standul Iutta aadunat aprecieri frumoase, iar produsele s-au bucurat de mulți ochi curioși.

Pentru mai multe detalii despre noua linie de încălțăminte, vă puteți adresa direct pe pagina de FB Iutta 

NATA ALBOT