KLumea vă anunță cu bucurie că iarna aceasta vom organiza ediția V a ”Balului Brazilor de Crăciun”. Noi încă suntem în căutare de sponsori și parteneri și vă rugăm să ne dați o mână de ajutor în colectarea resurselor.Între timp ne grăbim să publicăm formularul de înregistrare și regulamentul de participare.

CLICK AICI PENTRU: FORMULAR DE ÎNREGISTRARE + REGULAMENT

Suntem la ediția V. Cum au fost restul edițiilor vedeți în acest articol. Drept beneficiari ai edițiilor anterioare au fost studenții și instituțiile: UTM, care au primit tablete grafice WACOM și AMTAP, care au primit computere, rechizite, roată olărească.

 

Care sunt noutățile acestuI an?

1. Balul Brazilor De Crăciun are nevoie de mai mult spațiu. De aceea vom încerca anul acesta să expunem brazii la  Muzeul Național de Istorie a Moldovei.

2. După multiple solicitări Balul Brazilor De Crăciun va avea loc mai devreme, astfel încât posesorii brazilor licitați să se poată bucura de ei cât mai mult timp cu putință. Expoziția va începe în 20 noiembrie, iar licitația pe 11 decembrie.

3. De data aceasta Expoziția Brazilor de Crăciun va dura nu două ci trei săptămâni, ca să reușească cât mai multă lume să vadă expoziția noastră de creativitate și talent.

4. La ediția din acest an pot participa atât studenți de la arte cât și artiști profesioniști. În funcție de numărul celor înscriși în concurs, vom decide dacă este cazul de introdus noi categorii de premii.

5. Ediția din acest an va avea mai mulți beneficiari. Printre aceștia sunt:

Hospice Angelus, Internatul pentru fete din Hâncești, Centrul pentru copii cu autism ”Puzlle Kids”, Organizația ”Învingem mucoviscidoza” și ”Dobroe Serdtze”. Cel mai important beneficiar al acestei ediții este proiectul ”Arterapia”, inițiat de K Lumea. La ora actuală avem puțin peste 70 mii de lei colectați, iar în decembrie vă vom putea arăta și primele rezultate ale inițiativei noastre de a schimba aspectul spitalelor de copii din Chișinău.

6. La ediția din acest an vor putea participa nu doar invitați speciali, ci și doritorii care vor să liciteze un brad. Pentru aceasta vom pune în vânzare bilete pentru Balul Brazilor.

Ediția nr IV a Balului Brazilor de Crăciun s-a desfășurat în incinta Muzeului Național de ARtă al Moldovei. Expoziția a…

Posted by Klumea on Saturday, January 3, 2015

REGULAMENT CONCURS ”BALUL BRAZILOR DE CRĂCIUN” 2015

1.Data limită de completare a acestui formular este 13.11.2015
2. Proiectul este format din 2 etape: Expoziție și Licitație.
-Expoziția Brazilor de Crăciun se va desfășura la Muzeul Național de Istorie a Moldovei pe 20 noiembrie – 10 decembrie 2015.
-Balul Brazilor de Crăciun, cu licitație, va avea loc pe 11.12.2015.
3. La concurs se pot înscrie doar studenți ai instituțiilor de învățământ cu profil artistic și artiști profesioniști, fără limită de vârstă
4. Organizatorii vor accepta în expoziţie maxim 100 de brazi
5. În cazul înscrierii în concurs a mai multor brazi, organizatorii îşi asumă dreptul să facă o preselecţie a celor mai reuşite lucrări.
6. Organizatorii vor accepta în concurs doar brazi cu înălţimea peste 100 cm.
8. Bradul trebuie să fie confecţionat din materiale rezistente şi bine asamblate, astfel încât să nu se deterioreze şi să poată fi uşor transportat.
9. Pentru un mai bun aspect al bradului, autorul lucrării poate să prevadă în construcţia acestuia un sistem de iluminare. Autorul bradului are datoria să testeze iluminarea bradului în momentul transmiterii acestuia la muzeu și să se asigure de funcționalitatea iluminării.
10. Bradul trebuie prezentat la Muzeul de Istorie a Moldovei pe data de 18.11/2015, până la ora 17.00
Adresă: Strada 31 August 1989 121 A, Program: 10:00–18:00, Telefon: +373 22 244 325
11. Pe 11 decembrie, Balul Brazilor de Crăciun va desemna 3 căștigători ai concursului, aleși de un juriu. De asemenea va fi desemnat un câștigător al premilui ”Ales de Public”- lucrarea care va aduna cele mai multe voturi de la vizitatorii expoziţiei, în perioada 20 noiembrie – 10 decembrie, de la MNIM.

Premiul I – 7000 lei + cadouri,
Premiul II – 5000 lei + cadouri,
Premiul III – 2000 lei + cadouri,
Premiul “Ales de Public” – 3000 lei + cadouri

12. Indiferent de suma investițiilor în rechizitele folosite pentru confecționarea bradului, autorul bradului va primi jumătate din suma ridicată din vânzarea lucrării sale. Cealaltă jumătate va merge în fondul proiectului ”Arterapia”
13. Organizatorii încurajează studenţii să încarce pe paginile personale de FB, precum și pe pagina proiectului “Balul Brazilor de Crăciun” și pe paginile personale poze din procesul de lucru cu menţiunea despre expoziţie (20 noiembrie -11 decembrie) şi cu mesajul spre vizitatori să voteze bradul vostru. Pentru o promovare mai eficientă , rugăm să folosiţi hashtagul #balulbrazilor şi #klumea în mesajele şi fotografiile legate de promovarea evenimentului, postate în reţelede socializare.
14. Autorul bradului este responsabil să livreze bradul imediat a doua zi după licitație la adresa cumpărătorului. Ridicarea banilor căștigați din licitația bradului s eva face doar după livrarea acestuia la destinație.

Pe 20.11.2015, ora 11.00, studenţii, ai căror brazi participă în proiect, sunt invitaţi să participe la Conferinţa de Presă prilejuită de lansarea expoziţiei.

Vizitatorii Expoziţiei Brazilor de Crăciun vor putea participa la o licitaţie silenţioasă a lucrărilor expuse. Aceasta constă în scrierea, în lista de licitaţie ataşată la brazii expuşi, a sumei pe care vizitatorul este gata să o doneze în favoarea bradului.

Pentru mai multe detalii ne puteți contacta la:
klumeaevents@gmail.com