Hai că a venit timpul să adunăm într-un articol toată informația care a circulat despre Festivalul „IA MANIA” 2015  și să răspundem la toate întrebările voastre.

PROGRAMUL ”IA MANIA” 2015

L-am împărțit pe 2 zile. Pe 4 și pe 5 iulie veți aveți parte de târg gastronomic, artizanat autentic, animație pentru copii. La fel, în ambele zile, avem câte un recital de trupe folclorice, un concurs de  gastronomie tradițională, trântă, conferința PODUL DE FLORI, Concursul de artă murală „CAI VERZI PE PEREȚI” și câte un spectacol de seară cu recitaluri extraordinare. Duminică în program avem planificat concursul tinerilor designeri „MÂNDRIA”. În noaptea de 4 spre 5 iulie ne așteaptă o super petrecere folk cu băieții de la MAMALIGA WARRIORS.

A trecut aproape un an de cand am pornit in aventura din Mongolia, acum suntem gata sa scriem urmatoarea poveste. Va asteptam la FESTIVALUL IA MANIA 2015 pe 4 iulie ca sa aflati ce urmeaza! Vom fi acolo impreuna cu ce-a ramas din calutul nostru si incalziti-va vocile sa cantam impreuna la foc langa ceaunul cu mamaliga…

Posted by Mamaliga Warriors on Tuesday, June 30, 2015

 

În prima seară concertul va fi animat de Ansamblul de Dans „Veselia”,  VIKA MAHU ȘI CRISTOFOR ALDEA TEODOROVICI ORCHESTRA. În cea de-a două seară VERA ȚURCANU  va prezenta în premieră imnul „IA MANIA”, iar VALY BOGHEAN va veni cu un super program de folk balcanic.

Cei interesați nu doar de chef, ci și de experiențe noi, sunt invitați la ZONA PODUL DE FLORI. În ambele zile avem invitați foarte interesanți, care vor împărătăși experiențele lor de lucru cu tradițiile. Despre fiecare din ei am scris câte un mic articol pe www.klumea.eu, ca să-i puteți cunoaște un pic.

 

Nata Albot a scris pe pagina sa de FB un mesaj. Cităm mot-a-mot:

Vă aștept duminică la FESTIVALUL IA MANIA 2015, unde pe la 15.00, în zona PODUL DE FLORI, o să vă povestesc despre cum e de 10 ori să măsori și apoi să tai o carte cu 90 de rețete, cu o tonă de text și o sumedenie de poze care trebuie să fie sau frumoase sau deloc. 

O aventură pornită în martie 2014 cu mămica mea Alexandra, Olga Radu șiCasa imagoRodica DumbraveanuLidia Barreiros, și cu sprijinul financiar a două companii din Moldova: Gura Căinarului Данил Балабан și Vinăria din Vale Andrian Davidescu și Elena Davidescu.

 

K LUMEA organizează în premieră un concurs de artă murală în cadrul ”IA MANIA” 2015 – Festivalul artelor născute din tradiții. Concursul este adresat tuturor artiștilor plastici, studenți, absolvenți și artiști realizați, fără limită de vârstă. oncurenții trebuie să realizeze timp e 24 de ore o lucrare inspirată din obiceiuri de sărbătoare, gastronomie, costum tradițional, povești populare. Premii oferite:

LOCUL I: 4000 LEI, LOCUL II: 2000 LEI, LOCUL III: 1000 LEI

Suporterii acestui concurs:
AGORA.MD – companie new-media din R. Moldova care pune valoare pe creativitate și inovație.
DONARIS Vienna Insurance Group – companie de asgurări în care poți avea încredere
MAGAZINUL DE VOPSELE CAPAROL
NATALIA BOLOHAN – femeie de afaceri, Covrigii PRETZEL și brandul de haine pentru femei ”NANETTY”
IGOR DIMITRIUC – un simplu admirator al proiectelor K LUMEA
ITICKET.MD – bilete online pentru evenimente
LUDMILA TERZI, CANADA – un suporter activ al talentelor din patrie

 

 

IA MANIA DEVINE INTERNAȚIONALĂ! Comunitatea Femeilor Ucrainene din Moldova s-a alăturat cu mare drag festivalului nostru. Așteptăm la ediția din anul viitor să ni se alăture și comunitățile altor etnii din Moldova. La evenimentul din weekend veți putea admira, dar și procura, o minunăție de cămăși tradiționale ucrainene, brodate manual. Iar pe lângă asta, ansamblului folcloric „Ciobănaș de la miori” din comuna Prahova, Edineț, ne vor încânta auzul cu piese folclorice ucrainene.

 

TRANSPORT SPRE HOLERCANI

Deplasarea spre Holercani a celor fără automobile va fi posibilă de la ora 11 dimineața, câte o unitate de transport cu 20 pasageri, la fiecare oră. Prețul unui bilet va fi de 35 lei, într-o direcție. Maxi taxi-urile vor aștepta doritorii la stația Circului din Chișinău și vor fi marcate prin stickere IA MANIA. 

Puteți opta și pentru ruta de microbuz directă Chișinău – Holercani, care costă aproximativ 25-30 lei. Drumul ia cam o oră și jumătate. Sau puteți lua alte destinații care trec prin Holercani, ca de ex: spre Oxentea sau Molovata. Microbuzele pot fi luate de la Autogara Centru.

 

PENTRU CEI CARE VIN CU MAȘINA PROPRIE

LINK CĂTRE VÂNZARE BILETE ONLINE.

BILETE SE VOR VINDE ȘI PE LOC, DAR VEȚI STA LA COADĂ!

VĂ AȘTEPTĂM CU DRAG. ECHIPA KLUMEA.