„Flori de IE” este un concept autentic și inovator, care are în centrul său ia și poveștile satului românesc. Colecția „Flori de IE” numără zeci de costume populare, articole unicat cu o vechime de zeci sau chiar peste 100 de ani, ce reprezintă o frântură din istoria neamului românesc. Cristina Chiriac, inițiatoarea proiectului a cules personal iile, din toate regiunile României, iar autenticitatea cămășilor tradiționale este certificată de un expert etnograf.

„Fiecare ie este o poveste”, afirmă Cristina Chiriac. O poveste care vorbește despre artă, tradiție și frumos, care străbate timpul și pe care suntem mândri să o facem cunoscută în  întreaga lume. Ia devine, astfel, cel mai bun ambasador al românilor.
1. La ,, Podul de Flori” , oameni vor afla de la mine cat de important este sa ne păstrăm autenticitatea, identitatea românescă,  de ce este important să îți cunosti geneza și cum trecutul devine prezent .
2. Prima persoana careia ii impartasesc noile idei este mama.
3. Cea mai mare invatatura pe care am primit-o in lucrul cu traditiile este fara pasiune și dragostea de țară nu poți construi ceva durabil.
4. Daca ar fi sa fac un total al ultimului an din activitatea mea aș putea spune că abia acum m-am redescoperit cu adevărat, emoțiile și pasinea mea pentru frumos mi-au infrumusețat viața.
5. Cel mai frumos lucru cu care asociez sintagma Moldova este cuvântul frate.
A RECONSTRUIT “PODUL DE FLORI”, IRINA GALBURA.