“Numele meu este Ileana și la 31 de ani am ajuns să fiu dependentă. Da, ați citit bine, sunt dependentă de frumos. Frumosul meu este plin de parfumuri, culori, clipe, emoții și vise. De regulă, visele mă prind oriunde. Într-o dimineață am visat, la propriu, doua fete care duceau în brațe fericire. Una dintre ele semăna cu mine, cea de-a doua mi-am imaginat-o imediat cum am deschis ochii.

Era ea. Ea! Este Elena și are 31 de ani. Este și ea dependentă. Tot de frumos. Frumosul ei este delicios, cremos și savuros.

Cand i-am povestit, a zâmbit. Zâmbetul ei a venit cu un “DA” ferm!

Astfel a luat foc proiectul “CURIERII FERICIRII”,  ce livrează de mai bine de 4 luni flori și torturi – fericire dulce – parfumată .

“CURIERII FERICIRII” este mai mult decât un serviciu sau o afacere, este, în primul rând, o plăcere și o bucurie imensă. Ileana și Elena sunt fondatoarele acestui proiect, dar și echipa care face tot lucrul. Sarcinile și le-au împărțit după talent: Ileana face magie printe flori, creând buchete originale. Florile folosite la crearea unui buchet sunt cele de sezon luate de la producătorii locali sau cel mai des Ileana le cumpără de la bătrânii de pe stradă. Atunci când pornește să facă un buchet, niciodata nu știe cum va arăta rezultatul final pentru că inspirația vine creând. “Știu că iubesc florile, și ele pe mine, așa simt. Între noi există o sincronizare. Așa și se nasc buchetelele. Sau, probabil, am eu norocul sa-mi dea din ochi florile potrivitee,” ne  mărturisește Ileana.

Elena este autoarea brandului Soo Cookie, o adevărată vrăjitoare în bucătărie, reușind să te facă să salivezi doar la vederea unei poze cu un tort făcut de ea. Gătitul prăjiturilor este o pasiune din copilărie, despre care a uitat în perioada studenției dar la care a revenit cu mare plăcere 3 ani în urmă. Nu are studii specializate în patiserie, tot ce știe a învățat din familia sa unde se gătea și se mânca gustos.  Acum se inspiră din diferite bloguri, adaptează rețetele după produsele locale, iar cea mai mare bucurie este atunci când primește vreo rețetă prețioasă, în dar.

Cum le-a venit ideea? Mulți dintre noi  atunci când obosesc de rutină și monotonie își iau o vacanță, trag o gură de aer și revin la job. Ileana și Elena însă, atunci când au simțit că munca de birou nu mai este pentru ele, au lăsat totul și s-au dedicat unui vis pe care și l-au crescut cu grijă.

Cea mai mare răsplată pentru fete sunt emoțiile, lacrimile de bucurie și acest lucru nu înlocuiește banii pe care ar putea să-i câștige Ileana și Elena, având alt job. Iar atunci când livrează flori și deserturi pentru părinții copiilor plecați în străinătate, de regulă plâng în grup:mama, tata, rudele și “Curierii Fericirii”.

“Clienții nostri sunt oamenii care ne seamăna, oamenii pentru care definiția ”Fericirii” se ascunde în detalii simple, oameni pentru care fericirea nu constă în cifre cu multe zerouri” afirmă Ileana, fata cu buchetele de flori.

Cel mai mare vis al fetelor este ca oamenii să nu țină cont de ocazii pentru a livra fericirea , ci pur si simplu să facă un gest frumos doar pentru ca e o zi de luni sau pentru ca afară e soare.

Înainte să onoreze o comandă, “CURIERII FERICIRII” investighează minuțios povestea viitorului surprins, așa încât surpriza să-l reprezinte, să fie poate ce și-ar fi organizat sau cumpărat el însuși.

Varietatea de flori și torturi de fiecare dată suprinde și de fiecare dată îți lasă gura apă. Vrei să suprinzi pe cineva? Livrează-i puțină fericire. Intră pe pagina CURIERII FERICIRII de pe FB și spunele curierilor ce-ți poftește inimioara. În rest, fetele se vor ocupa de toate: concept, realizare, livrare.

Trebuie foarte tare să-ți fie drag un om, ca să trimiți spre el Curierii Fericirii.

AȘTEAPTĂ SĂ BATĂ LA UȘĂ ” CURIERII FERICIRII”, IRINA GALBURA