Am bătut propriul nostru record financiar!  Am încheiat cu bine acest an de evenimente K Lumea. Vineri , pe 11 decembrie, au fost desemnați cei mai frumoși brazi ai țării, la Balul Brazilor de Crăciun. Tinere talente s-au întrecut la capitolul imaginație, creativitatea și artă. Ediția din acest an 

În finala concursului au trecut zece brazi confecționați de studenții de la Academia de Arte și de la Universitatea Tehnică din Moldova. Creațiile au fost selectate de un juriu profesionist, format din: Nata Albot (K Lumea), Vasile Botnaru, jurnalist (Europa Liberă), Aurelia Cornețchi (Muzeul Național de Etnografie), Lucia Berdos (BERD’s Design Hotel) și Agatha și Pavel, reprezentanți ai studioului de design Malafor, din Polonia.

BRADUL ”WEST WOOD”, CĂȘTIGĂTOR LOCUL III

Pentru cei zece brazi ajunși la licitație s-a dat o bătălie strânsă. Cea mai scumpă lucrare studențească ”West Wood”, realizată de Alexandru Terente, care a participat și anul trecut la proiectul-concurs și a obținut titlul de ”cel mai frumos brad”, a fost cumpărată cu 9100 de lei, de proprietarul companiei Student Travel, Ion   Covrig.

ALEXANDRU TERENTE, STUDENT UTM, CĂȘTIGĂTOR LOCUL III

Lucrarea originală a fost apreciată nu doar de licitanți,ci și de juriu, drept urmare, s-a ales cu locul III în competiție. Autorul bradului din lemn, a fost premiat cu suma de 2000 de lei și o mulțime de cadouri frumoase, din partea partenerilor.

BRADUL ”CICLICE”, CĂȘTIGĂTOR LOCUL II

ANDREI BRÂNZĂ, STUDENT UTM, CĂȘTIGĂTOR LOCUL II

”Ciclice”, creație studentului de la UTM, Andrei Brînză a obținut locul II. Construcția electronică a fost cumpărată la licitație, de sponsorul evenimentului nostru, Exfactor Grup, cu suma de 4100 de lei.

BRADUL ”LACRIMA UNUI POPOR”, CĂȘTIGĂTOR LOCUL II

Același loc II a fost câștigat de un alt concurent, student del AMTAP, Valeriu Bostan, creatorul bradului cioplit din lemn, numit ”Lacrima unui popor”. Bradul din lemn a ajuns contra sumei de 2500 lei la Olesea Talpă, patroana Restaurantului ”Acasaă la mama”. Cei doi deținători ai locului II au împărțit suma de 5000 de lei, plus premii de la parteneri.

VALERIU BOSTAN, STUDENT AMTAP, CĂȘTIGĂTOR LOCUL II

Titlul de ”cel mai frumos” brad a fost desemnat ”Dor de dor”, lucrarea făcută de Oxana Turtureanu, studentă la AMTAP. Tânăra a fost premiată cu 7000 de lei, o călătorie de culturalizare în Polonia, la invitația Institutului Cultural”Adam Mickiewicz” și multe premii din partea partenerilor și sponsorilor noștri.

OXANA TURTUREANU, STUDENTĂ AMTAP, CĂȘTIGĂTOARE LOCUL I

Oxana ne-a spus că a lucrat timp de o lună cot la cot cu părinții săi, ca să creeze această horă a generațiilor:” Tata a făcut carcasa, iar eu cu mama am confecționat păpușile. Când am început lucrarea, toată lumea îmi spunea că o să fie foarte greu să reușesc să le fac pe toate, eu însă, am reușit. Îmi pare bine că lucrarea a ieșit exact după cum mi-am imaginat-o!”

BRADUL ”DOR DE DOR”, CĂȘTIGĂTOR LOCUL I

Oxana s-a ales și anul trecut cu același titlu, doar că l-a împărțit cu Alexandru Terente. Câștigătoarea ne-a declarat că acest lucru o stimulează să crească și mai mult: ”Acum mă aflu într-o competiție cu mine însămi”. Oxana a decis și unde o să investească cei 7000 de lei pe care i-a câștigat:”Am să-mi cumpăr un manechin, pentru că sunt sudentă la design vestimentar și demult aveam nevoie de el. Evident, cel mai mult mă bucur de călătoria în Polonia, care mă v-a ajuta să aflu lucruri noi ”.

BRADUL ”NEMURIRE”, ALES DE PUBLIC

Bradul care s-a ales cu titlul ”Ales de public” la primit lucrarea ”Nemurire”. Bradul format din 2000 de ouă de prepeliță, fragil, la prima vedre, a trecut testul de rezistență în timpul expoziției de la Muzeul Național de Istorie, când a fost atins de sute de copii. Autoarea proiectului, Ecaterina Capațină a primit un premiu în valoare de 3000 de lei, plus premii de la parteneri. La licitație, pomul a fost adjudecat cu suma de 3000 de lei, de către Lina Țurcanu, directoarea unei agenții de turism.

ADRIAN PASCARU, COMPANIA CONSALCON, DISTRIBUITOR AL SPUMANTULUI APRIORI

Pe lângă licitația brazilor din concurs, a fost și o licitație specială de ”brazi de poveste”. Aceasta a avut drept scop să adune sume de bani pentru cinci organizații sociale din țară: Hospice Angelus, Internatul pentru fete din Hâncești, Centrul pentru copii cu autism „Puzlle Kids”, Organizația „Învingem mucoviscidoza” și „Dobroe Serdzte”. Pentru Internatul de fete de la Hîncești  și lucrarea lor, ”Casa mea” a fost donată cea mai mare sumă de bani în licitație, 26 000 lei de către Silvia Radu, bani care s-au dus în totalitate la autoarele proiectului.

FELICIA BULIMAGA, UNA DIN CREATOARELE BRADULUI DE LA INTERNATUL DE FETE DE LA HÂNCEȘTI

Pentru celelalte creații, de asemenea, licitanții s-au grăbit să doneze sume mari. Cel mai activ a fost interpretul Adrian Ursu, care a participat la cele mai multe licitații. Cea mai mare bătălie a dus-o pentru bradul confecționat de „Dobroe Serdzte”. Până la urmă i l-a cedat companiei Mile Fiori, contra a 17 500 de lei.

Balul a fost o adevărată feerie de emoții- oamenii au râs și au plâns, iar acest lucru a fost posibil și datorită prezentatorilor evenimentului, Nata Albot și Emilian Crețu. Actorul i-a făcut debutul pe scenă ”babei” lui internautice. Emilian a avut grijă să scoată cu multă măestrie sume cât mai mari din cei care au licitat.

NATA ALBOT ȘI EMILIAN CREȚU

Cea de a cincea ediție a Balului Brazilor de Crăciun s-a încheiat. Iar în urma licitației tuturor brazilor, atât a celor din licitația silențioasă, cât și cea cu strigare, a fost colectată o sumă record de 132450 lei. Dintre acestia 63000  au revenit celor 5 organizații sociale. Din restul sumei, jumătate a mers spre studenții creatorii de brazi, iar altă jumătate spre proiectul Arterapia, a cărui prime rezultate au fost prezentate în cadrul Balului Brazilor de Crăciun.

VIORICA NAGACEVSCHI ȘI NATA ALBOT, FONDATOARELE KLUMEA

Echipa K Lumea aduce scele mai sincere mulțumiri studenților participanți, sponsorii și partenerii noștri: spumantul Apriori, Compania de Construcții ExFactor Grup, Compania de Work & Travel ”Student Travel”, OldCom, precum și de la Cosmeticile Equilibra, Moldeco, Magazinul de Electronice Upgrade (www.upgrade.md), Vinurile Poiana, Total Leasing, Imago, Restaurantul Versailles, Patiseria Creme de la Creme, Hotelul Berds, Youbesc, Made IN și partenerilor noștri media ea.md, agora.md, Unimedia, locals.md, diez.md, allfund și privesc.eu.

Mai multe imagini de la eveniment puteți vedea aici:

Pe 11 decembrie, 2015, a avut loc a V-ea ediție a brazilor de Crăciun.Evenimentul s-a desfășurat la Muzeul Național de…

Posted by Klumea on Monday, 14 December 2015

 

Mai jos puteți urmari înregistrarea balului nostru pe PRIVESC.EU:

https://www.privesc.eu/arhiva/64782/Balul-Brazilor-de-Craciun–editia-a-V-a