Atelier 304 sunt acei cîțiva metri pătrați în care vin în fiecare zi  să creeze, să lucreze, sa se inspire și să se bucure de viață 2 fete: Eugenia Gangură și Olga Prisăcaru. Echipa K Lumea le-a cunoscut în acțiune în cadrul unei colaborări avute în vara lui 2014, pentru decorarea festivalului IA MANIA. 

Eugenia și Olga s-au cunoscut prin 2010,  datorită interesului comun pentru frumos. Eugenia începuse ca o creatoare de bijuterii, Olga era cunoscută pentru frumoasele cărți poștale pe care le crea.

”În momentul în care am început să fac bijuterii, am fost invitată la emisiunea ta, Nata. Olga a văzut emisiunea și a comandat niște cercei.Când ne-am întâlnit, mi-a făcut cadou o felicitare frumoasă, făcută de ea. Uite așa interese comune au făcut ca drumurile noastre să se intersecteze pe la târguri, ca ulterior sa ne împrietenim.”, povestește Eugenia Gangura.

EUGENIA GANGURA ȘI OLGA PRISĂCARU. ECHIPA ”ATELIER 304”

În loc să-i zică oficiu, ele și-au botezat biroul în Atelier 304, acesta fiind chiar numărul birocului folosit ca spațiu de creație. Așa le-a și mers vestea.

OLGA PRISĂCARU, ÎN PLIN PROCES DE CREAȚIE

Decorul pentru care evenimente se inscrie in profilul vostru?

Noi am vrea să credem că este decorul pentru oficilizare de căsătorii în aer liber. Ne este aproape de suflet, pentru că acolo vedem valorificat ceea ce facem noi, în natură, unde decorul respiră. Natura, oamenii și decorul sunt într-o armonie si creaza un moment unic, de neuitat. În ceea ce privește sălile de ceremonii ale restaurantelor, acestea își au stilul propriu, pe alocuri prea încărcat, în care nu este necesară „interventia” designerilor.

DECOR ATELIER 304

Amintiți-vă de cel mai recent eveniment cu năbădai din activitatea voastră.

 Înainte de eveniment, de obicei, mergem la locul unde va avea loc acesta. Am mers la restaurantul cu pricina. În zona localului era o poieniță pe care noi am considerat-o potrivită pentru decor. Spre surprinderea noastră, am găsit acolo un superb scrânciob din lemn, legat de un copac. Împreună făceau o imagine de poveste. În jurul lui ne-am făurit un întreg scenariu. În ziua evenimentului acesta nu mai era. Slava Domnului că pe loc a rămas măcar copacul. Atunci am avut un moment de șoc. A trebuit să improvizăm pe loc ceva. Ulterior, în schimb, ne aducem aminte de acest moment ca de o învățătură de minte, că trebuie să fim tot timpul pregatite pentru orice.

DECOR ATELIER 304

DECOR ATELIER 304

DECOR ATELIER 304

DECOR ATELIER 304

Sunt nunțile sursa voastră principală de venit. Nu v-ați saturat de ele?

Noi suntem la etapa în care investim idei, timp, energie și resurse pentru ca ulterior aceasta să devină o sursă stabilă de venit.

DECOR ATELIER 304

DECOR ATELIER 304

DECOR ATELIER 304

Ce face atelierul 304 pe parcursului postului, când se suspendă nunțile în Moldova?

Lucrăm, adunăm noi idei pentru evenimentele ce urmează, terminăm proiectele mai vechi. Jenica face bijuterii, Cercei a la Jenica, iar Olga face cărți poștale și diverse lucrări din papetărie sub numele de Bubulina.

DECOR ATELIER 304

DECOR ATELIER 304

DECOR ATELIER 304

Care sunt sursele voastre principale de inspiratie. Considerati ca aveti o concurență dură în Chișinău în materie de decor de nunți?

Cum zicea Pablo Picasso „Inspirația există, dar trebuie să te găsească lucrând”. Pornind de la această premiză, doar în lucru iți vin idei noi. Concurența este dură în  orice domeniu, dar atâta timp cât faci un lucru calitativ, care îți și place, vei avea un atu în fața concurenților. Frumosul nu are concurență.

Care este pentru voi cea mai mare răsplată pentru munca depusă?

 Un client mulțumit, imaginile de la eveniment cu decorul realizat de noi și recomandarea lor către prieteni și cei dragi lor, care planifică alte evenimente.

DECOR ATELIER 304

Prin ce credeti ca reusiti voi sa cuceriti clientii voștri?

Clienții noștri sunt tineri, cu  idei, inițiative, deschiși către lucruri noi, au încredere în noi si în ceea ce le oferim. Desigur că  noi depunem tot efortul pentru a-i cuceri, prin ceea ce oferim și facem, dar până la urmă e o selectie naturală.

Ce faceți când sunteți în pană de idei?

Este dificil să fii în pană de idei, într-o lume plină de posibilități. Practic te poate inspira orice. Sa nu neglijăm lumea virtuală, internetul care e o sursă de inspirație din care poți învăța și respectiv genera idei noi, proprii. Evenimente sa fie pentru a realiza toate ideile noastre!

 

A DISCUTAT  NATA ALBOT

PRELUAREA INTEGRALĂ A ACESTUI ARTICOL ESTE RESTRICȚIONATĂ DE AUTORII ACESTUI BLOG. REPUBLICAREA ESTE POSIBILĂ DOAR PRIN PUBLICAREA A MAXIM 100 DE SEMNE ȘI UTILIZAREA LINKULUI DIRECT CĂTRE ARTICOLUL DE PE BLOGUL KLUMEA.EU