Nutriționistul Alec Blenche, venit din România la Chișinău pentru festivalul Lavender Fest, a susținut în ziua următoare după festival un seminar despre secretele afacerii și sănătății sale. Mai jos puteți găsi câteva idei de viață prețioase  lăsate de nutriționist la Chișinău. Împreună cu Alina Barbu și soțul ei, Marius, care sunt co-proprietari ai restaurantului lor din Constanța, cei trei au gătit preparate din meniul localului lor și au povestit despre cum s-au lăsat de alte afaceri și au început să livreze oamenilor sănătate. După ce a pierdut peste 30 000 de euro într-un incendiu, familia Barbu a hotărât să renunțe la celelalte afaceri și să se asocieze cu Viața Verde Viu ca să deschidă un bistraw – să facă ceea ce le place, ce e natural, iar această rețetă a funcționat. Iată câteva idei pe care le-a povestit Alec celor interesați de o alimentație mai sănătoasă:

 

   

 1. Cheia succesului este să nu forțați nimic, totul trebuie să vină natural,  de la sine. Nu forțați copii sau familia să vă urmeze stilul alimentar, luați-o încetișor. Copii fac ceea ce fac părinții, iar dacă voi mâncați fast food, dar le spuneți lor să mănânce sănătos, nu o vor face. Gătiți împreună cu copiii, lor le place să se implice, faceți împreună sucuri, smoothe , salate.

   

 2.  

 3. Mă trezesc în fiecare dimineață la 5.30. Hipocrate spunea că soarele nu trebuie să te găsească niciodată în pat. Soția mea se trezește la 9.00, iar eu am senzația că atunci a trecut deja jumătate de zi. De dimineață beau multă apă, apoi urmează 1 litru de smoothie verde. Dimineața meditez, mă conectez la sursa de inspirație. Îmi eliberez mintea de toate gândurile. Dacă o să vă treziți devreme, o să adormiți tot devreme, iar dacă încercați să faceți asta timp de 21 de zile, veți simți imediat diferența. Tot Hipocrate spunea: „Să te duci la culcare și să te trezești odată cu păsările”.

   

 4.  

 5. Noi suntem energie pură. Unde ne sunt gândurile – aceea dezvoltăm. Dacă ne uităm mereu la televizor, la știrile de la ora 17.00, de exemplu, care sunt o sinteză a situației criminologice din țară, vom fi afectați. Noi spunem că nu ne pasă sau nu ne deranjează, dar nu e așa. Dacă un film ne face să plângem – și noi știm că e o născocire, atunci ce putem spune despre știri? Există un principiu: dacă ceea ce te afectează astăzi nu va mai conta în 5 ani, nu îi acorda atenție.

   

 6.  

 7. Binecuvântați mâncarea cu gânduri pozitive înainte de masă. Nu vorbiți prea mult în timpul acesta, dar mâncați conștient. Noi trebuie să schimbăm percepția „mâncatului” cu cea a „hrănitului”. Noi ne hrănim, ne alimentăm, nu mâncăm.

   

 8.  

 9. Toate răspunsurile la întrebările noastre se află în natură. Atunci când sunteți neliniștiți sau căutați soluții – ieșiți la o plimbare sau ascultați muzică.

   

 10.  

 11. Ca o afacere să aibă succes, trebuie să faci ceea ce crezi și simți că trebuie, cu adevărat, să faci. Doar atunci vei avea succes. Nu vă apucați de afaceri dacă nu credeți în ceea ce faceți, pentru că nu veți avea succes.

   

 12.  

 13. Nu folosesc niciun produs de igienă, în afară de apă. Pe cap mă spăl cu apă și cu lufă naturală. Fiecare om e unic și are mirosul său specific. Feromonii sunt cei care ne fac să ne atragem partenerii noștri de dragoste sau de afaceri, iar dacă noi îi blocăm cu parfumuri și cosmetică, atunci ne pierdem mirosul specific. Să știți că în jurul nostru sunt îngeri, care ne ajută și ei ne recunosc după mirosul nostru. Pielea noastră absoarbe o mulțime de chimicale din produsele sintetice și apa cu clor. Nu pune niciodată pe piele ceea ce nu ești gata să mănânci. Poți mânca uleiul de cocos sau măsline? Asta pune.

   

 
A ASCULTAT ATENT PENTRU NOI ȘI A ADUNAT GÂNDURI SĂNĂTOASE, TATIANA SCUTARI