Se zice că bărbații sunt exact așa cum îi educă femeile, de la mame și până la soții. Așadar avem pe cine da vina pentru mulți dintre bărbații de azi: nici prea citiți, nici prea cu umor, în ciorapi albi și sandale, în cămăși de birou cu mânecă scurtă, cu borsete în jurul taliei, tunși scurt, lipsiți de bun simț și ambiții, fără obiceiuri elementare de îngrijire a unei gospodării și fără respect pentru femei. Precizăm, pentru a curma orice nemulțumiri. Vorbim nu despre toți, ci despre o parte, o bună parte dintre reprezentanții sexului respectiv în Moldova..

În vara lui 2014, la organizarea festivalului Ia Mania, K Lumea a avut marele noroc să colaboreze cu o echipă de voluntari extraordinari. Băieți frumoși, deștepți, cu mult bun simț și muncitori. Timp de 3 zile am devenit prieteni, iar azi K LUMEA vrea să vă propună să alungați băieții de sub fusta mamei și să-i trimiteți la Academia Bărbației sau Academy of Manliness .

2

 

Pe vremuri, tinerii erau pregătiți pentru viața de adult prin intermediul organizațiilor de tineret, pionieri, comsomoliști, practici de vară și alte minunății organizaționale de educare a tineretului studios. Din fericire, toate acestea nu mai există. Din nefericire, în locul lor nu au venit altele, mai moderne și mai depolitizate. Nu au venit suficiente. Dar despre una, care cultivă valori azi vă spunem, mai ales că e și o urgență.

3

Academy of Manliness ( AoM ) este un proiect pentru băieții de la 15 la 19 ani. Grație activităților special organizate pentru vârsta și nivelul lor de dezvoltare, aceștia sunt pregătiți pentru viața de bărbat adevărat.  Sună puțin neverosimil și oarecum infantil, dar tot ce scriem aici e adevărat și dă rezultate. Organizația este acum  în plină dezvoltare și pregătește lansarea celei de-a treia ediții a proiectului său.

4

Pe 14 septembrie începe perioada de aplicare pentru trainiguri și va dura până pe 28 septembrie. De data aceasta, la proiect vor fi invitați să participe 100 de băieți, toți din diverse licee și colegii din capitală și suburbiile ei. Proiectul va fi divizat în 5 săptămâni, iar fiecare săptămână va avea o tematică anumită, precum: comunicare, vestimentație, relații, cultură, experiență.

5

Obiectivele proiectului sunt de a famliariza participanții cu regulile de bază ale eticii vestimentare bărbătească, codul bărbătesc, manierele bărbătești, comunicarea oficială și neoficială, relațiile dintre bărbați și femeie, istoria bărbăției și importanța unei etici culturale pentru un bărbat.

AoM susține că nu educă bărbați, ci educă valori precum: toleranță, respect, curaj, bărbăție, egalitate, demnitate, conștiință personală și națională.  Din experiența pe care am avut-o cu voluntarii de la AoM confirmăm, toți și-au făcut foarte bine temele. Altfel nu am fiîndrăznit să vorbim atât de serios despre lucruri atât de mărețe. Voluntarii noștri de la Ia Mania ne-au impresionat print bun simț și hărnicie.

Cert e că bărbații nu se nasc. Se nasc băiețeii. Iar bărbații adevărați trebuie crescuți corect și educați.

Pagina de FB a proiectului poate fi găsită aici: facebook.com/AoMMoldova

Mai multe detalii despre procesul de aplicare găsiți aici:aom.md

Dragi mame de băieți între 15 și 19 ani, încurajați-vă băiețeii să se înscrie la proiect și să devină bărbați.

NATA ALBOT