Dragi prieteni, acesta este  programul Festivalului ”Ia Mania” 2014.  Pe lângă informațiile afișate, vă rugăm să țineți cont de faptul că deplasarea spre Holercani a celor fără automobile va fi posibilă de la 8 dimineața, câte 2 unități de transport cu 20 pasageri fiecare, la fiecare jumătate de oră, în măsura în care se vor umple, și până la miezul nopții. Prețul unui bilet va fi de 25 lei.Cele 17 maxi taxi pe care le avem până acum înscrise în orar, vă vor aștepta la stația visavis de circ și vor fi marcate prin autocolante Ia Mania. Cei care vor să ajungă la Holercani cu propriul automobil sunt rugați să dea dovadă de bun simț și atitudine respectuoasă față de indicațiile agenților poliției rutiere din Dubăsari, care vor depune tot efortul pentru a dirija cât mai profesionist traficul de mașini.Parcarea automobilelor va putea fi făcută pe străzile adiacente stradionului și va fi dirijată de poliție și de echipa noastră de voluntari.

TRASEU CHISINAU-HOLERCANI

Intrarea centrală a stadionului va fi amenajată cu 8 puncte de vânzare a biletelor.Vă recomandăm insistent să vă cumpărați biletele online de pe  iticket.md, pentru a evita ambuteiajele și cozile. În partea stângă a stadionului, lângă Zona Copiilor, va fi amenajată o ieșire spre cele 5 toalete (1 locală și 4 mobile).

Pe teritoriu va fi amenajată o zonă a copiilor, cu ateliere, animație, facepainting, mini grădină zoo, unde copiii vor avea parte de distracția lor, fiind supravegheați de animatori.

Vă sugerăm să veniți cu plapume, pentru a vă tăvăli pe iarbă și să nu uitați umbrelele, pentru a vă proteja de soare și de eventuale precipitații. Meteorologii anunța petru 21 iunie preciptații slabe între ora 13 și 15. Sperăm mult ca o ploiță proaspătă, chiar dacă va  poposi la Holercani, să împrospăteze aerul și să ne scape de zăpușeală.

Pe râul Nistru, pe parcursul zilei vor circula bărci cu motor, gata să vă facă o plimbare de 30 minute pe râu contra sumei de 25 lei/persoana.Pe o barcă pot urca maxim 6 persoane. Până la Nistru se poate ajunge pe jos sau cu căruța. Călătoriile pe Nistru vor începe de la ora 12.00.

poster_artisti_3_mare

La târgul de artizanat avem peste 130 de participanți înscriși. Vom avea de toate: ii, bijuterii, ceramică,  artă vizuală, dantele, cosmetice artizanale. Ceea ce înseamnă că este o foarte bună ocazie să va faceți plinul de obiecte tradiționale frumoase, dar și cadouri pentru apropiatele aniversări și ocazii din viața dvs. Deci, nu uitați să va luați de acasă portofelul plin .

Înghețată, bere de la diverși producători locali, cel mai bun vin răcoritor de la Bostavan, bucate tradiționale de casă de la cele peste 50 de gospodine și restaurante participante, minim 6 puncte de grătare – toate acestea sperăm să îndestuleze cererea, fără a crea cozi.

Sponsorul nostru, Gura Căinarulu, în afară de minim 5 puncte de vânzare de apă potabilă, va amenaja pe teritoriul festivalului o zonă de divertisment, botezată Satul Neamului . Cei care vor dori, vor putea încerca un atelier de broderie: 50 de participanți pot veni pe parcursul zilei, vor primi în dar un tricou de la Gura Căinarului și o schema de broderie, printată pe el. Cu ajutorul aței, acului și a unui instructor, oricine va putea învăța să brodeze. De asemenea, în Satul Neamului, puteți participa la un atelier de grădinărit. Participanții vor fi divizați în grupuri a cîte 5 și la fiecare 30-40 minute un grădinar va demonstra cum se sădesc roșiile,  castraveții și altele,  explicând și cum să le îngrijească. Atelier de împletit păpuși și mături din papură, pregătirea uui  compot într-un vas de 90 l, din care fiecare va putea gusta, competiții pentru oameni klumea, de adus la viteză apă din fântână sau de cățărat pe stâlp – toate acestea fac parte din programul zonei organizate de Gura Căinarului. Tot acolo vor fi în vânzare traiste eco și bandane, iar banii adunați vor fi oferiți pentru blago.md, pentru a se cumpăra materiale de brodat, olărit etc. cu care se vor organiza ateliere de meșteșugărit la un orfelinat din țară.

Pe 21 iunie, vizitatorii festivalului vor deveni pentru o zi și protagoniștii unui film documentar. Echipa proiectului 100 de Movile va filma atmosfera de la IaMania, aducându-ne în dar un concert cu doi dintre protagoniștii filmului: Alex Calancea și Alex Arcuș + 1 invitat surpriză din Elveția. Vă recomandăm să nu plecați până nu prindeți spectacolul de încheiere a festivalului, un recital extraordinar al Darei.

program_podul_de_flori_90x120_final2

Cortul unde se va desfășura ”Podul de Flori” are un spațiu limitat. De aceea, vă recomandăm să prindeți un loc înainte de ora 12.45. În pauzele între discursurile artiștilor participanți se vor desfășura tombole cu premii foarte frumoase, oferite de www.super.md, de Avon, Moldeco și de artizanii noștri. Achiziționănd bilete de tombolă de la echipa noastră mobilă, asigurați-vă să ajungeți în cort pentru a asista la extrageri.

poster_mandria_4_mare

Dragi viziatori, avem grijă, cu ajutorul sponsorilor, partenerilor, voluntarilor, instituțiilor de stat, localnicilor din Holercani să trasformăm Ia Mania într-un festival Klumea. Dar, vă rugăm mult, să nu ignorați importanța bunului simț și educației de care sperăm  să dați dovadă în desfășurarea acestei sărbători pe care sperăm să o transformăm în una a întregii țări.

Vă așteptăm pe toți pe 21 iunie, la Holercani. Cu drag, echipa Klumea.