Dorul de horboţica groasă de două degete şi pernele cu flori de toate culorile, din Casa Mare a bunicii, au determinat-o să pună mâna pe ac şi aţă şi să coase trăistuţe, păpuşi şi pernuţe decorative, inspirate din folclor. Ar broda de dimineaţă până seară, dacă nu s-ar împărţi între pasiunea moştenită de la bunica şi domeniul marketing în care activează. Pe 21 iunie, la IA MANIA, Domnica Răileanu, vă aşteaptă cu un discurs despre inspiraţie şi cele mai dragi creaţii folclorice “De la Domnica”.

  Este greu să alegi o creaţie preferată din toată gama largă “de la Domnica”. Fie vorba despre păpuşa botezată Ceruleţ, inimioara brodată “Culorile Dorului” sau o traistă cu un trandafir moldovenesc, toate sunt făcute cu aceeaşi iscusinţă şi “cu 100 % Dragoste”, cum spune sloganul brandului.

DE LA DOMNICA

DE LA DOMNICA

1. Îmi trag rădăcinile…..din neam iubitor de istorie, tradiție şi cântec popular, neam care savurează armonia naturii şi mulțumește pentru tot ce i-a fost dat de bunul Dumnezeu.

 2. Cel mai important lucru pe care l-am primit în dar de la bunica ….a fost dragostea pentru lucrul manual.

  3. Cea mai frumoasă tradiție românească este….aceea, unde toți, de la mic la mare își adună sufletul şi inima ca să exprime adevăratele emoții ale spiritului românesc.

 4. Cei mai importanți promotori ai folclorului sunt…toți oamenii, care se dedică cu pasiune şi îşi pun o parte din suflet în tot ceea ce creează, pentru a păstra şi promova valorile naționale.

TRAISTĂ DE LA DOMNICA

TRAISTĂ DE LA DOMNICA

 5. Prima lucrare pe care am vândut-o….a fost inimioara “Culorile Dorului”.

 6. Ziua în care am ales să mă dedic tradițiilor a fost….atunci când am realizat, că această ocupație îmi umple viața de frumos şi de folos. Căci, numai datorită ei, oboseala devine plăcută şi amintirea despre neamul meu rămâne vie, dorinţa nemărginită de a păstra amintirea celor dragi în inima mea.

  7. Oameniii când văd lucrările mele….simt emoțiile frumoase trăite în procesul creației.

  8. Avem nevoie de tradiții pentru ca….să rămânem oameni cu suflet mare şi verticali la încercările vremii.

INIMIOARĂ "CULORILE DORULUI". DE LA DOMNICA

INIMIOARĂ “CULORILE DORULUI”. DE LA DOMNICA

PĂPUŞI "CERULEŢ". DE LA DOMNICA

PĂPUŞI “CERULEŢ”. DE LA DOMNICA

INIMIOARE "DE LA DOMNICA"

INIMIOARE “DE LA DOMNICA”

  9. Cea mai eficientă armă împotriva etno – kitschului este promovarea în masă a adevăratelor creații naționale, definirea clară a tot ce este autentic.

10. Vin la IA MANIA pentru că este un eveniment, care unește pe cei, a căror inima bate în același ritm, care simt cu tot sufletul cine sunt şi pe cei, care vor să păstreze şi să ducă mai departe adevăratele valori ale neamului românesc.

TRAISTĂ "DE LA DOMNICA"

TRAISTĂ “DE LA DOMNICA”

Basarabeanca noastră îşi dă întâlnire cu artiştii de pe ambele părţi ale Prutului, la conferința Podul de Flori, din cadrul Festivalului IA MANIA, unde va povesti ce face în momentul în care oboseşte de o creaţie şi de ce îi plac cuvintele arhaice.

ANA MARDARE