Festivalul “Mai Dulce” vă pofteşte nu doar să vă înfruptaţi din deserturi delicioase tradiționale, ci şi să învăţaţi să le preparați. În cadrul teatrului gastronomic, ”BUCĂTĂRIA CELOR CINCI INIMIOARE”, atât adulţii cât şi copiii vor afla secrete culinare de la bucătari profesionişti sau gospodine talentate, pasionate de gastronomie. 

rollup_teatru_gastronomicPe 25 mai, la Festivalul ”Mai Dulce”, BUCĂTĂRIA CELOR CINCI INIMIOARE, susținută de Zahăr 5 Inimioare, va fi zona în care veți putea asista live la demonstrații gastronomice de rețete tradiționale. Rând pe rând, vor ieşi în faţa dumneavoastră cinci bucătari iscusiţi pentru a vă prezenta câte o reţetă tradiţională de desert şi secretul acesteia.

_MG_4792

NATA ALBOT. MAI DULCE 2013. TEATRU GASTRONOMIC

Victoria Sclifos, soţia meșterului-ceramist Andrei Sclifos (autorul trofeului CIREAŞA DE PE TORT de la MAI DULCE), profesoară la  AMTAP, ne va răsfăţa cu plăcinte de casă, prăjite pe tavă. Victoria le găteşte excelent, fapt confirmat de rudele şi vecinii săi din Durleşti. Dacă doriţi să ştiţi cum îi reuşeşte, trebuie să veniţi neapărat şi să trageţi cu urechea la ce vă va spune ea. Și poate aveți norocul să prindeţi și o degustație.

_MG_4350

VICTORIA SCLIFOS ȘTIE SĂ FACĂ CELE MAI BUNE PLĂCINTE CU CARTOFI, LA TAVĂ

MAI DULCE 2013

MAI DULCE 2013

Tatiana Drobot, este o tânără din Chișinău, stabilită la Kiev. Este foarte talentată la decorarea torturilor și prăiturilor, pe care tot ea le și gătește. Anul acesta Tatiana va participa în proiectul Masterchief Ukraina. La Mai Dulce, invitata noastră ne va demonstra cum se decorează elegant un tort.

drobot

TATIANA DROBOT

tania drobot2

DECOR DE TORT, CREAT DE TATIANA DROBOT

Tamara Şchiopu cu Ethnogastronomica vine la BUCĂTĂRIA CELOR CINCI INIMIOARE cu reţete de băuturi tradiţionale: Socata acrişoară şi Braga din tărâţe. E minunat să putem afla reţetele acestor licor magice, cu legende lor şi să le aducem în casele noastre, aşa cum făceau buneii noștri.

TAMARA ŞCHIOPU

TAMARA ŞCHIOPU ȘI ETNO-GASTRONOMICA VOR VEI CU BĂUTURI TRADIȚIONALE

Cu prăjiţei de casă ne va alinta Petru Scaleţchi, bucătar-şef al Ambasadorului Germaniei la Chișinău. Crocanţi, pudraţi cu zahăr, prăjițeii ne vor aminti de sărbătorile de familie, unde servirea lor era cel mai aşteptat moment.

PETRU SCALEŢCHI

PETRU SCALEŢCHI VA DEMONSTRA CUM SE GĂTESC PRĂJIȚEII

Pe Viorica Nagacevschi nimeni nu o întrece la copt babă albă de la Cosăuţi, satul ei de baştină. Textiera, notarul, dar şi iscusita gosdpodină, ne va spune de ce nu a găsit până acum un desert mai gustos şi mai drag decât baba albă.

Viorica Nagacevschi (2)

VIORICA NAGACEVSCHI VA OFERI REȚETA DE BABĂ ALBĂ DE LA COSĂUȚI

BABĂ ALBĂ

BABĂ ALBĂ

La “Mai Dulce” vor găti şi copiii. Patiseria “Creme de la Creme”, în parteneriat cu compania MGM, care ne pune la dispoziție cele mai bune echipamente de bucătărie, îi cheamă pe cei mici la un atelier gastronomic de copt biscuiți: CUPTORUL ÎNVĂŢĂTOR.

MAI DULCE 2013

ATELIER DE COPT BISCUIȚI. PATSERIA CREME DE LA CREME. MAI DULCE 2013

Toate acestea dar şi multe alte distracţii vă aşteaptă  la “Mai Dulce”.

Când: 25 mai 2014, ora 11:00

Unde: str. Vlaicu Pârcălab, între str. Veronica Micle şi str 31 august

Vânzare bilete online: 

https://iticket.md/event/mai-dulce-festivalul-traditiilor-dulci-editia-nr-ii/

http://fest.md/ro/evenimente/diverse/festivalul-traditiilor-dulci

 Mai Dulce pe FB  aici.

ANA MARDARE