Este singurul titlu pe care am putut să-l inventez că să o pot prezenta pe Tatiana Mardari, o proaspătă absolventă a AMTAP. Aceasta vine azi pe klumea să ne convingă că a meritat să primească diploma de absolvire a instituției care a instruit-o.

mardari2

”Colecția este inspirata din picturile și viața Fridei Kahlo, broderiile sunt efectuate manual, amplasate pe un fondal sumbru. Prin ele, de fapt, am încercat să exprim spiritul plin de viața al pictoriței versus suferințele ei.

frida

Tatiana și-a găsit inspirața din lecturile despre Frida: ”M-a atras, de fapt, prin chipul ei. Apoi, când am început să o studiez nu am putut să rămân indiferentă față de istoria vieții sale. Atât picturile pe care le crea, cât și suferințele prin care trecea, toate m-au atras. 

mardari

Mi-a placut stilul său unic de pictură, naiv poate, dar și faptul ca acestea constituiau o autobiografie plina de semne care se cereau descifrate.”m susține autoarea colecției.

mardari1

Ar  fi vrut să participe la Concursul Mândria de la  ”Ia Mania” pt că este sigură că în lucrările sale inspirate de Mexic se regăsește mult din ornamentele tradiționale de Moldova, dar nu a avut suficient timp ca să pregătească  încă 3 modele.

TATIANA MARDARI ACTIVEAZĂ ÎNTR-UN SALON DE MARIAJ DN FRANȚA

TATIANA MARDARI ACTIVEAZĂ ÎNTR-UN SALON DE MARIAJ DN FRANȚA

Acum Tatiana Mardari lucrează într-un salon de mariaj din Franța. Patroana salonului, după ce văzuse schițele artistei noastre imediat a vrut să o cunoască și i-a propus un job. Iar mai târziu se gândește să realizeze și o colecție în colaborare cu Tatiana. ”Deocamdată e sezonul mireselor și nu prea am timp, însă crez schițe și mă  gândesc la următoarele modele pentru ca la toamna să le pot coase pentru colecția mea.

NATA ALBOT

________________________________________________________________________________

ENG: BORN IN MOLDOVA, INSPIRED BY MEXICO, WORKING IN FRANCE

Meet Tatiana Mardari, a graduate of Academy of Music, Theater and Fine Arts from Chisinau, Moldova.

The young fashion designer found her inspiration in life and art of Mexico´s most famous female artist – Frida Kahlo. Tatiana´s collection evokes Frida Kahlo´s spirit through hand made embroidery and dark, dramatic fabrics.

“I like her unique painting style, a bit naive perhaps, but a true autobiography full of signs that need to be deciphered.”  tells us Tatiana.

Today, Tatiana Mardari works at a wedding salon in France, but her main goal is to create her next unique collection.

Translated by DOINA CIOCA