“În ultima perioadă au trecut zile grele de raliu adevarat. La uzbeci am dat prima mită, astfel am putut scurta traseul cu 250 km (cetățenii străini merg doar pe drumurile principale… noi am plătit 20$ ca să mergem pe cele de țară). Suportul pentru roți din spate este ca nou pentru că tocmai a fost reparat (s-a rupt iar in două locuri). Azi am scos roata de 3 ori din cauza frânei, am băut un ceai la Mohamad Ali și ne-a cazut și scutul… suntem optimiști și convinși că de maine va fi mai bine, cred că n-am mai facut o mămăligă de mult, de-aia se intâmplă toate relele… Noapte bună și vouă!”, 14 august, 2014.

Acum 3 săptămâni a început aventura lor pe 4 roți.  În acest răstimp cei 4 Mamaliga Warriors au reușit să trăiască atâtea emoții, căte unii nu reușesc într-o viață.

După ce și-au luat rămas bun de la prietenii din București, unde sunt stabiliți acum Mihai, Oleg, Igor și Radu, moldovenii noștri au încălecat calul cel pe 4 roți și au pornit spre Londra. Anume în capitala britanică s-au adunat toate echipele participante la proiect. Fiecare cu mașina și cu obiceiurile sale, care mai de care. Ochiul de veghe Klumea, este mereu pe caluț și urmărește cu mare atenție isprăvile celor de la MAMALIGA WARRIORS.

klumea

londra10

Dru­mul Mămăligii va fi unul de excepție. Au început la Lon­dra, apoi până la Istan­bul, căutând în el urmele Con­stan­tinopolu­lui, cu stații în multe locuri mar­cate și nemar­cate, ca local­i­tatea Dur­buy, Bel­gia — cel mai mic oraș din lume — Ohrid, Mace­do­nia, Tur­cia, țările Cau­cazu­lui de sud și Iranul. Au ajuns la mar­ginea Gropii Iadu­lui din Turk­menistan și vor întinde cor­tul la mar­ginea celui mai mare rez­er­vor de apă plată din lume — Lacul Baikal, apoi, spre 30 august vor intra tri­um­fă­tor în Ulaan­baatar unde, bineînțe­les, vor împărți mămăligă cu toată lumea!

londra12

20 IULIE, 2014 – MAMALIGA WARRIORS LA LONDRA. STARTUL MONGOL RALLY

londra2

UNA DIN ECHIPELE CONCURENTE. ÎN 2014 PARTICIPĂ PESTE 200 DE ECHIPE CONCURENTE DIN TOATE COLȚURILE LUMII

londra7

TALISMANUL ECHIPEI MAMALIGA WARRIORS – BORIS

 

Din locurile prin care căluțul lor a trecut deja, Mamaliga Warriors ne trimit poze și comentarii curioase. De exemplu: ” În Azerbaijan, deși doar la o aruncătură de băț de Georgia, oamenii sunt foarte diferiți: aroganți și deloc încântați la apariția noastră pe ici pe colo; nu ne-a plăcut!”

 

macedonia8

Cum aventura înseamnă și suprize nu tocmai plăcute, băieții au dat dovadă de spirit pozitiv și îndemânare atunci când li s-a defectat mașina. În una dintre zile postarea lor de pe FB spunea așa: ”Astazi am avut parte de o zi adevarata de rally. Dimineața am zis să strângem un pic șurubul de la amortizorul stanga spate, care dupa cum stiti, a cazut de 2 ori. Cand am dat roata jos, am observat ca prinderea de jos a amortizorului e crapata si am zis sa o sudam. Am gasit un sudor, probabil unicul turkmen roscat, care ne-a prins partea crapata. Dar peste 70-80 km prinderea s-a rupt din mers, amortizorul a cazut si s-a indoit. Am fost nevoiti pentru a 3-a oara intr-o zi sa dam roata jos, fiind abia ora 12, si o temperatura de peste 45 grade. Dupa ce am scos amortizorul, peste alte 100 km oglinda retrovizoare a soferului a cazut. Din fericire nu s-a spart. Am prins-o cum am putut. Peste alte 50 km oglinda pasagerului din dreapta a cazut jos si s-a spart. Cam pe asa drumuri am mers noi azi Uneori zburam, alteori pluteam… Starea de spirit a echipei este una exceptionala, maine dimineata incercam sa gasim un amortizor si sa-l prindem bine.”

turkmenistan16

romania3

tbilisi

Imagini impresionante cu Mamaliga Warriors avem de la Porțile Iadului din Turkmenistan. Localnicii au numit-o poarta „Poarta catre Iad” și, la o primă vedere, imensul crater aprins din Turkmenistan, din apropierea orasului Derweze, are toate atributele pentru a fi asemănat cu mitologica poartă către lumea sub pământeană. Nimeni nu știe unde duce și, de 35 de ani, craterul nu a putut fi explorat niciodată. În schimb, numărul turiștilor care se înghesuie să admire minunea crește de la an la an. Totul a început în urmă cu 35 de ani, atunci când o echipă de geologi sovietici, în cautarea zăcămintelor de gaze naturale, a descoperit întâmplător o uriașă cavernă subterană. Atunci, toate echipamentele de forare au fost înghițite de prabușirea terenului, iar din pământ s-au ridicat cantități uriașe de gaz.Temându-se de o poluare pe scară largă, geologii au aprins gazul și, de atunci, acesta continua să ardă necontenit dând craterului aspectul unui peisaj rupt din poveștile cu demoni. Cantitatea de gaz arsă în tot acest timp este aproape imposibil de estimat, dar resursele Porții Iadului par să continue încă pentru multa vreme.

portile2

Iată care sunt impresiile celor de la Mamaliga WarriorsȘ:
”Derweze, portile iadului. Ca sa ajungem pana la ele, trebuia sa ridicam un deal de nisip. O incercare grea pentru masinile de mongol rally. Dar era un nene cu un jeep cate contra sumei de 15$ ducea omul pana la locul potrivit. Majoritatea echipelor au fost de acord imediat, noi insa am zis sa incercam o data… Am incercat sa ridicam dealul de 8 ori, dar mai mult de jumate nu ridica Calutul nostru. Pana la urma am platit 15$ sa ajungem acolo, dar am ramas impacati cu gandul ca macar am incercat ” o data ” privelistea a meritat toti banii.”

portile1

PORȚILE IADULUI, TURKMENISTAN

Oriunde staționează Mamaliga Warrior pregătesc câte o mămăliga la ceaun.

MALAIGA PREGĂTITĂ ÎN MACEDONIA

MAMALIGA PREGĂTITĂ ÎN BELGIA

În Cehia au mâncat înghețată, dar mai ales bere.
MAMALIGA WARRIORS ÎN ORAȘUL PILSEN, CEHIA

MAMALIGA WARRIORS ÎN ORAȘUL PILSEN, CEHIA

cehia4

MAMALIGA WARRIORS ÎN ORAȘUL PILSEN, CEHIA

Au sărit cu parapanta în Macedonia.
macedonia4
Au admirat baloanele din Capadoccia, Turcia.
turcia6
Au cochetat cu o casiEriță din vama din Turkmenistan.
casierita
turkmenistan13
MIHAI, RADU, OLEG ȘI IGOR - MAMALIGA WARRIORS

MIHAI, RADU, OLEG ȘI IGOR – MAMALIGA WARRIORS

Acum câteva zile băieții se aflau în Turkmenistan. Pentru a vă ține la curent cu aventura celor de la Mămăliga Warriors, am creat pe pagina noastră de FB un fișier cu fotografiile din această călătorie.

Mon­gol Rally a fost înfi­ințat în 2004 de către un grup de pri­eteni pen­tru care călă­to­ria și aven­tura făceau parte din rutina zil­nică, numindu-​se The Adven­tur­ists. Lucrurile devenind din ce în ce mai sim­ple și acce­si­bile pen­tru ei, urci un munte, cobori un râu, intri și ieși dintr-​o peșteră, s-​au gân­dit să facă ceva mult mai inci­tant și mai extra­or­di­nar. Așa a apărut Mon­gol Rally.Reg­ulile sunt sim­ple: con­duci din Lon­dra până în Ulaan­baatar, unica restricție fiind capac­i­tatea motoru­lui, care nu tre­buie să depășească 1000 cm3. Cum și pe unde va ajunge acolo își alege fiecare echipă. Ai la dis­poz­iție 6 săp­tămâni pen­tru a ajunge la des­ti­nație. În 2004 au par­tic­i­pat 6 echipaje, iar în 2013 — 297. Motto-​ul aven­turii este: „If noth­ing goes wrong, every­thing has gone wrong!”

NATA ALBOT