Anna Keville Joyce, un food stylist din America, stabilită în Argentina, în colaborare cu fotograful argentinian Agustín Nieto fac o echipă grozavă când vine vorba despre mâncarea transformată în artă.  Ajunși deja celebri, grație stilului personalizat, cei doi artiști nu fac altceva decât să se distreze cu diverse ingrediente. transformându-le prin fotografie în artă. 

Fotor092303011

Fotor092304159

Mai nou, cel mai recent proiect al lor vizează  4 orașe din estul Europei. Tandemul artistic apelează la arta culinară pentru a descrie cele 4 capitale europene: Praga, Budapesta,Varșovia și  București.

Delicately-layered-food-art-by-Anna-Keville-Joyce-and-Agustín-Nieto2-600x899

Delicately-layered-food-art-by-Anna-Keville-Joyce-and-Agustín-Nieto3-600x902

Delicately-layered-food-art-by-Anna-Keville-Joyce-and-Agustín-Nieto4-600x900

Proiectul ”Europa de Est” a fost comandat de către bloggerul Derya Ozyuvali, alias FoodieBackpacker, pentru a promova unele dintre atelierele sale de gătit cu care acesta călătorește în jurul lumii. Joyce a folosit ingrediente proaspete, cum ar fi orez uscat și paste, boabe de porumb, zahăr brun, ouă, fructe, și tot felul de legume pentru a crea aranjamentele delicat stratificate.

Joyce spune despre proiect următoarele: “Fiecare piesă este o provocare pentru noi. De exemplu, unele transmit sentimentul de ceață în mijlocul luminii de la Praga; altele dau senzația de apă în Dunărea din Budapesta; unele arată culori si modele de București; iar altele au menirea  de a crea ideea de înălțime și cer în Varșovia. ”

Mai jos vedeți un alt proiect al artiștilo. De data aceasta tema au fost păsările.

food-art-01

food-art-02

food-art-03

food-art-04

NATA ALBOT