Chișinăul poate fi un oraș frumos, mai ales dacă începem să gândim frumos despre el, să-l lăudăm măcar atunci când se fac lucruri frumoase și să-l decorăm cu cât mai mult bun gust, la diverse ocazii.

Pe 25 mai Klumea nu vă promite doar un Mai Dulce gustos ci şi o atmosferă magică. Anul trecut, la prima ediţie, organizatorii şi-au suflecat mânecele şi alături de atelierul Papergirl  și o echipă de voluntari au decorat str. Corobceanu, pe care s-a desfăşurat evenimentul. Anul acesta am apelat, cu titlu de experiment,  la o echipă care își spune “Codobelc”. 

În 2013, Festivalul Mai Dulce, a fost o feerie colorată din ghirlande, moriște în buline, flori de câmp și furculițe suspendate. Din păcate, ideile noastre de decor nu se găsesc în vănzare. Din fericire, munca manuală la decor este apreciată.

MAI DULCE 2013

DECOR MAI DULCE 2013

 

MAI DULCE 2013

DECOR MAI DULCE 2013

Pentru cea de-a doua ediţie, Mai Dulce, a venit la atelierul de creaţie Codobelc ca să ceară ajutor. 

photo 1 (1)

NATA ALBOT (ORGANIZATOR MAI DULCE) ŞI ECHIPA “CODOBELC” ÎN CADRUL FILMĂRILOR LA  SPOTUL MAI DULCE 2014

“Am acceptat să fim noi autorii decorului de la Mai Dulce, pentru ca Nata Albot are un vibe tare inspiraţional si respectiv noi ne-am aprins cu tot soiul de idei, pentru că Festivalul este dulce, creativ şi primăvăratic“,  spune fotografa și decoratoarea Natalia Gârbu, sufletul și inima Codobelcului.

Fotor052135436

NATALIA GÂRBU. FOTOGRAF, DECORATOARE, INIȚIATOARE CODOBELC

“Culoarea festivalului din anul asta este galben, respectiv galbenul va fi prezent peste tot, dozat. Aşa cum e un festival de gustoşenii, am folosit preponderent culori pastelate: roz, albastru, violet, etc” ne spune Natalia.

PREGĂTIRI DECOR “MAI DULCE” 2014

Cele trei motoare de idei de la Codobelc, Natalia Gârbu, Marina Doroftei şi Tatiana Răschitor, îşi propun să fie nu doar creative ci şi practice. “Aproape tot decorul pe care îl pregătim este făcut din materiale reciclate: carton, hartie, sticle din plastic, bucati de stofe gasite, colectate, lemn de la vecinii care şi-au scos podeaua, cizme uzate de cauciuc, ziare, reviste, furculiţe, linguri etc. Pentru fiecare zonă a festivalului va exista minim 1-2 instalaţii. Sperăm lumea să vrea să facă poze lângă ele.”

PREGĂTIRI DECOR "MAI DULCE" 2014

PREGĂTIRI DECOR “MAI DULCE” 2014

Fotor052135323

ECHIPA CODOBELC ÎN ACȚIUNE

Codobelc este un atelier de creaţie în care activează 7 persoane, printre care fotografi, pictori, scenografi. Scopul acestora, după cum spun chiar ei, este să aducă un strop de culoare, diversitate prin proiecte fotografice, ateliere pentru copii şi decor. Mai jos puteți vedea doar câteva dintre frumoasele proiecte marcă Codobelc. Acestea, în mare parte, sunt dedicate familiei, viitoarelor mămici, copiilor. Datorită instalațiilor și elementelor grafice, participanții la proiectele Codobelc întotdeaună se aleg cu amintiri fotografice pe care le poți numi oricum numai nu obișnuite și banale .

Fotor05213466

PROIECT FOTOGRAFIC PENTRU MĂMICI ȘI PICI. CODOBELC

Fotor052135118

PROIECT FOTOGRAFIC DE HALLOWEEN. CODOBELC

Fotor052134725

PROIECT FOTOGRAFIC DE ZIUA ÎNDRĂGOSTIȚILOR. CODOBELC

Fotor052134854

PROIECT FOTOGRAFIC DE PROMOVARE A SLINGULUI. CODOBELC

Echipa Codobelc susține că Mai Dulce este cel mai mare proiect din cele pe care le-au avut până acum și stresul este destul de mare. ”Dar datorită unei atmosfere extraordinare și unor brațe de voluntari, totul va ieși foarte bine”, spun ei. Vreți să vedeți ce le va ieși în final? Vreți să veniți și să le apreciați ideile?

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Tradiţiilor Dulci “Mai Dulce” va avea loc pe data de 25 mai, ora 11:00, str. VLAICU PÂRCĂLAB / str. VERONICA MICLE. Detalii pe Facebook: Aici

Pentru a cumpăra bilete online, intrați pe unul din likurile de mai jos.

 http://fest.md/ro/evenimente/diverse/festivalul-traditiilor-dulci

https://iticket.md/event/mai-dulce-festivalul-traditiilor-dulci-editia-nr-ii/

NATA ALBOT