Am descoperit Africa aproximativ 6 ani în urma, în vizită la mama mea, care lucra atunci în Niger. A fost dragoste de la prima vedere. Un pic de șoc, în prima săptămână, când eram panicată de șopârle și țânțari și bacterii și malarie. Apoi, toate astea au pălit: am vazut în spatele lor copii cu zâmbete largi și sclipitoare, femei deosebit de frumoase, pe dinăuntru și pe dinafara, vieți care se concentreaza în jurul valorilor de baza: familie, casă, masă- valori de care noi europenii ne-am iîdepartat dureros de mult.

Între timp am vizitat 7 țări: Niger, Benin, Burkina Faso, Togo, Tanzania, Senegal și vara asta Cap Verde. În fiecare dintre ele am descoperit muzica, dansul, arta, cultura veche și prețioasă, culori și texturi care m-au fascinat. Am adunat stofe din toate țările în care am fost și am decis să-mi arăt fascinația pentru continentul negru și mai ales pentru oamenii săi printr-o călătorie senzorială, vizuală.
RUSANDA COJOCARU, CREATOARE BOOKLETTA ȘI A BRANDULUI RUSANDA

RUSANDA COJOCARU, CREATOARE BOOKLETTA ȘI A BRANDULUI RUSANDA

Printurile africane ajung pentru prima data în Romania și R. Moldova, si eu cred că vor face ravagii. Femeile sunt în mod evident plictisite de haine și brand-uri de masă, iar un trend exotic, aterizat în mijlocul sezonului ploios, ne va face să visăm la locuri și oameni altfel… mai calzi.
Colectia se numeste “Confessions of a Baobab” și iși trage sensul, seva, din acest articol  scris imediat dupa ce am revenit din ultima călătorie. Baobabul este copacul care leagă toate țările în care am fost. Este poate unul din puținele simboluri comune între Africa centrala, de vest și de est. Este un simbol de statornicie, rezistență și speranță – iar mie îmi place să cred că pot să văd Africa de undeva de sub ramurile sale golașe.
Colecția este fabricată  din african wax cotton  (bumbac tratat cu ceară, ce are la bază parafina) adus de acolo, în printuri neobișnuite, foarte colorate. Nu-mi place că noi, europenii, ne îmbrăcăm toamna și iarna în negru și gri. Refuz să mă uniformizez! Vreau să facem cu toții un exercitiu de cromoterapie în noul sezon. Eu aduc culori și texturi exotice în peisajul urban plictisit și palid. Pe lângă printurile care te scot în evidență, piesele sunt foarte purtabile, comode, cu linii simple și usor de combinat între ele.
In poză,  alături de mine, este Ecaterina Colasiz, designerul român de accesorii Katerinimou – preferatele mele, și cea care va lansa o colectie-capsulă africană, asortată la ținutele Confessions of a Baobab.
ECATERINA COLASIZ, DESIGNER ROMÂN DE ACCEOSRII  KATERINIMOU

ECATERINA COLASIZ, DESIGNER ROMÂN DE ACCEOSRII KATERINIMOU

Eu am ales stofele cu mâna mea, din cele mai îndepărtate și exotice locuri din Africa. Pe atunci încă nu știam ce formă vor lua, așa că am ales ce mi-a plăcut mai mult. Fiecare imprimeu transmite o stare, o emoție, o trăsătură a continentului african.
RUSANDA COJOCARU CU GEANTA BOOKLETTA

RUSANDA COJOCARU CU GEANTA BOOKLETTA

Imediat dupa lansarea de la Bucuresti, colectia va fi disponibilă pentru vanzare online. Sper sa redeschid și showroomul  până atunci. Apoi urmeaza lansarea oficială și la Chisinău.
Bookletta va continua pe linia ei, iar eu o sa ma impart între Bookletta și brandul Rusanda pe care îl lansez odată cu colectia vestimentară. Este numele meu întreg pe care nu l-am folosit mult timp din cauza că sunt rârâită, însă acum ma regăsesc în el mai mult ca oricând. Și mă bucur că exista doar 107 Rusande în toata lumea!
RUSANDA COJOCARU CU GEANTA BOOKLETTA

RUSANDA COJOCARU CU GEANTA BOOKLETTA

Visez să scriu o carte, să merg în Tibet si să deschid un magazin într-o capitală europeană. Accept să mi se împlinească în orice ordine.
Background:
Are 27 de ani, s-a născut la Chisinau. De 8 ani locuiește la București.. La 18 ani și-a publicat prima carte. PR de profesie. De 2, 5 ani se ocupă de Bookletta – geanta pentru fetele care citesc. A călătorit în 24 de țări de pe 3 continente. Sanda Cojocaru este Rusanda Cojocaru. Probabil a trait în Africa, într-o alta viață. În viața asta, e albă și are multe idei. Pe unele chiar reușește să le pună în practică. Rămâneți alături, urmează multe surprize.
FOTOGRAFII: ALLLADY
NATA ALBOT